De câte ori a denaturat adevărul Donald Trump în dialogul prietenos cu Elon Musk

sursa: X

Donald Trump și susținătorul său superbogat Elon Musk au făcut luni schimb de o serie de teorii radicale, comparând imigranții ilegali cu „zombi” sau vorbind despre o „lovitură de stat” împotriva președintelui american, Joe Biden, în timpul unei conversații pe X, în mare măsură întârziată de probleme tehnice., potrivit Rador Radio România.

Patronul rețelei de socializare, aflat și la cârma Tesla și Space X, promisese un moment „foarte distractiv”. Mai ales, el i-a permis candidatului republican să-și recicleze temele de campanie în prezența unui interlocutor prietenos, hotărât să nu-l contrazică. Discuția a fost ascultată în direct de peste un milion de utilizatori.

Timp de două ore, cei doi miliardari au părut doi camarazi care vorbesc într-un bistro, fără să se opună vreodată. Iată ce ar trebui să ne amintim din discuția lor. Trump promite „cea mai mare expulzare din istoria Statelor Unite” Fostul președinte republican a promis încă o dată „cea mai mare expulzare din istorie” (a imigranților ilegali, n. red.) din Statele Unite, susținând în mod fals că afluxul masiv de migranți sub administrația Biden a dus la creșterea criminalității. „Sunt oameni care se îngrămădesc ca și cum ar fi o (…) apocalipsă zombi”, a fost de acord interlocutorul său.

Potrivit profit.ro, fostul șef de stat american a continuat afirmând că „sosesc milioane de oameni pe lună” în timpul mandatului lui Joe Biden. „Cred că peste 20 de milioane de oameni au intrat în țara noastră, mulți venind din închisori, instituții psihiatrice sau, într-o versiune mai largă, aziluri de nebuni”. Fostul președinte a atacat-o și pe Kamala Harris pe tema imigrației, denaturând din nou adevărul. „Ea vrea să-i elibereze pe toți prizonierii care sunt deținuți, iar unii dintre ei sunt chiar foarte răi”, a spus el. „Asta tocmai a fost dezvăluit astăzi. Ea a fost țarul frontierelor, iar oamenii nu îi pot lăsa să scape cu campania lor de dezinformare. Acum ea spune că nu a fost cu adevărat implicată… Ea avea controlul total”.

„Lovitura de stat” a Kamalei Harris împotriva lui Joe Biden

Gigantul tehnologic a profitat de ocazie pentru a o eticheta pe Kamala Harris, noul concurent al fostului președinte în cursa pentru Casa Albă, drept candidat „de extremă stângă”. Luptându-se să contracareze entuziasmul generat de intrarea în cursă a Kamalei Harris, Donald Trump i-a pus sub semnul întrebării legitimitatea. Renunțarea lui Joe Biden, afectat de îndoielile cu privire la sănătatea sa, „a fost o lovitură de stat”, a tunat tribunul în vârstă de 78 de ani. „Ea nu a dat niciun interviu de când a început această înșelătorie și, orice s-ar spune, a fost o lovitură de stat. E vorba de o lovitură de stat contra unui președinte al Statelor Unite.

În legătură cu schimbările climatice, Trump este fericit să aibă „mai multe proprietăți pe malul mării”

Donald Trump a ironizat schimbările climatice, explicând că creșterea nivelului oceanelor va duce la „mai multe proprietăți pe malul mării”. Ceea ce nu l-a împiedicat să aprecieze mașinile electrice Tesla produse de interlocutorul său, ce i se par „incredibile”. „Nu este ca și cum casa ar lua foc imediat”, a adăugat Elon Musk, care l-a felicitat pe tribun pentru „tweeturile sale epice”.

Fostul președinte a mai susținut că amenințarea războiului nuclear este mult mai mare decât amenințarea reprezentată de schimbările climatice. „Cea mai mare amenințare?” „Cea mai mare amenințare? Nu este încălzirea globală, unde oceanul va crește cu 1/8 de inch (trei milimetri) în următorii 400 de ani…”

În ceea ce privește relațiile cu Europa, Trump ironizează angajamentul privind Ucraina

Candidatul a susținut din nou că țările europene nu-și fac treaba când e vorba de ajutorarea Ucrainei. „Pentru Ucraina, dăm 250 de miliarde de dolari, iar ei dau aproximativ 71 de miliarde de dolari”. Cu toate acestea, în iunie, țările europene s-au angajat să ofere Ucrainei mai mult ajutor decât cel furnizat de Statele Unite.

Pe aspectul relațiilor economice cu Bătrânul Continent, Donald Trump a protestat față de condițiile de vânzare a automobilelor. „Dacă construiești o mașină în Statele Unite, nu o vei putea vinde în Europa. Pur și simplu nu vei putea s-o vinzi. Este imposibil”.

În ce privește relațiile cu țările autoritare, Trump laudă relațiile sale cu Putin

Donald Trump a profitat de ocazie pentru a lăuda relațiile sale cu lideri autoritari precum președintele rus, Vladimir Putin, sau nord-coreeanul Kim Jong-un. Dacă revine la putere, Statele Unite vor fi mai sigure pe scena mondială, a promis el. „Cred că oamenii subestimează riscul unui al treilea război mondial”, a completat Elon Musk.

Republicanul a povestit și o anecdotă în care a reușit să facă presiuni asupra Chinei pentru ca aceasta să nu mai cumpere petrol din Iran. „Iranul a fost distrus pentru că i-am spus Chinei: ‘Dacă cumpărați petrol iranian…’ Petrolul înseamnă petrol, acolo sunt banii. ‘Dacă cumpărați petrol iranian, nu veți face deloc afaceri cu Statele Unite’. Și chiar gândeam asta, și ei au spus, ‘Vom sări rândul nostru’, și nu au cumpărat petrol”. O altă afirmație eronată.

Elon Musk a părut să-și prezinte candidatura pentru un viitor guvern

Patronul Space X a părut chiar să candideze la un post sub o viitoare potențială administrație Trump, explicând că i-ar plăcea să facă parte dintr-o comisie care să se asigure că „banii contribuabulilor sunt cheltuiți cu bună știință. O perspectivă atractivă pentru fostul președinte, care l-a felicitat pe Elon Musk pentru valurile de concedieri pe care le-a impus X. „Sunteți cel mai bun reductor de costuri”, l-a complimentat el.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: