De câte ori a fost arestat, de fapt, George Simion? „Am stat o noapte închis”

George Simion. INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN
Sursa Foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Liderul AUR, George Simion, a acordat un interviu unei jurnaliste la o conferință a lui Trump, în care jurnalista a afirmat că „a fost arestat de multe ori, a fost chiar băgat în închisoare”, iar Simion nu neagă. Interviul a devenit viral pe rețele sociale și controversat, Simion fiind acuzat că a mințit.

Întrebat de Digi24.ro când anume și pentru ce motive a fost „arestat de multe ori”, George Simion a declarat că, de fapt, s-a întâmplat o singură dată.

O jurnalistă din SUA l-a intervievat pe George Simion și îi spunea, în timp ce el dădea din cap afirmativ:

„Ați condus mitinguri masive, ați fost arestat de multe ori, ba chiar ați fost și la închisoare”. El a și răspuns la aceste afirmații: „Eu promovez adevărul. Ne luptăm cu cenzura în România. Conducerea nu vrea alegeri corecte. Suntem principalul partid de opoziție. Am trecut prin restricțiile Covid și pandemie. Suntem singurii care am luptat cu ei. Acum chiar avem șansa să câștigăm alegerile.”

Întrebat de Digi24.ro când anume și pentru ce motive a fost „arestat de multe ori”, George Simion a declarat că, de fapt, s-a întâmplat o singura dată.

„Am stat o noapte închis, în Republica Moldova, în 2009, când era Voronin. Am mers și la judecător după aceea”, a explicat el. Însă în România nu a fost arestat niciodată, doar „săltat, ridicat de jandarmi, poliție, de nenumărate ori, amprentat și pozat”.

Președintele AUR are mai multe dosare penale în urma unor scandaluri în Parlament sau a unor proteste neautorizate. Liderul partidului extremist a mers zilele trecute, alături de delegaţia partidului AUR, la Washington, la cea mai mare conferință republicană.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: