Skip to content
Politică

De ce a impus Rusia restricții de viză pentru reprezentanții unor țări din UE?

Restricțiile privind intrarea în Rusia pentru reprezentanții unor țări din UE au fost introduse doar ca răspuns la acțiunile Uniunii Europene, a declarat sâmbătă o sursă din conducerea Ministerului rus al Afacerilor Externe, scrie ria.ru, citat de Unimedia.info.

„Răspunsul la cererile unor țări europene de a explica de ce tocmai aceste persoane au fost înscrise pe lista celor cărora li s-a refuzat intrarea în Rusia este simplu — acest lucru s-a făcut ca răspuns la o campanie de sancțiuni dezlănțuită împotriva Rusiei de unele state membre ale UE, în frunte cu Germania”, a menționat reprezentantul Ministerului de Externe a Rusiei.

Documentul transmis anterior de Ministerul rus de Externe reprezentanței Uniunii Europene la Moscova conține 89 de nume, inclusiv 20 de actuali și 10 foști membri ai Parlamentului European, șefi actuali și foști ai serviciilor de informații din Marea Britanie și statele baltice, un număr de comandanți militari britanici, germani, polonezi și estoni, precum și șeful adjunct al companiei de stat din România „Transgaz”.

Lista include 17 reprezentanți din 27 de țări ale Uniunii Europene. A cincea parte din listă este ocupată de reprezentanți ai Poloniei, 18 nume, urmați de Marea Britanie, 9 oficiali, Suedia, Estonia 8 persoane, Germania, Lituania 7 nume, Letonia și România 5.

Sursa foto: abcnews.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *