Skip to content
Politică

De ce a renunțat Ciolacu la mască în plenul Parlamentului. Ce a descoperit „cu ocazia leșinului” din conferința de presă din 10 mai

INQUAM George Călin

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a explicat motivul pentru care acesta nu a purtat mască, marți, în plenul Camerei Deputaților. Astfel, acesta a susținut că a renunțat la masca de protecție pentru că are deviaţie de sept, afecțiune care ar fi fost depistată „cu ocazia leșinului” din conferința de presă din 10 mai.

„Sub o formă de glumă, am vrut să transmit că, cu adevărat, am o suferinţă la nas, dar o să lămurim lucrurile. Am o deviaţie de sept depistată cu ocazia leşinului”,a răspuns Marcel Ciolacu, marţi.

Amintim că liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a dat jos masca de protecție în timpul ședinței de luni a Parlamentului. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, i-a amintit că, potrivit legii, masca este obligatorie în spațiile închise. „Chemați-l pe Vela să mă aresteze”, a replicat Ciolacu. Roman a insistat și a cerut dezinfectarea tribunei și microfonului.

DETALII AICI: „Ora circului” în Parlamentul României: cum au înțeles parlamentarii că trebuie să dezbată starea economiei

Premierul Ludovic Orban a spus luni seară că liderii PSD și Pro România pot fi amendați pentru că nu au purtat mască în timpul ședinței Parlamentului. „Pot fi amendați. Oricum, un comportament total incorect, din partea unora care se pretind lideri. (…) A fost o decizie a lor să nu poarte mască. Ei se consideră deasupra legii. Este foarte ilustrativă pentru mentalitatea lor în raport cu legea”, a spus Orban, la B1 TV, întrebat dacă Marcel Ciolacu și Victor Ponta pot fi amendați pentru că nu au purtat mască într-un spațiu închis, așa cum prevede legea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *