Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

De ce a renunţat Lucian Mîndruță la televiziune, în ciuda ofertelor tentante

Inquam Photos / George Călin

Invitat la „Puterea Știrilor”, jurnalistul Lucian Mîndruță a dezvăluit motivele pentru care a renunţat la televiziune.

„Principalul motiv e personal, pe mine televiziunea m-a dat afară și atunci am prins râcă pe ea, nu mai vreau să văd televiziune. Este fostul meu loc de muncă. Nu întorci capul când treci pe lângă un loc în care oamenii te-au neîndreptățit, sau ți-au făcut mizerii inutil și a fost degradant, până la urmă? Nu televiziunea în sine m-a tratat prost, ci unii dintre patronii de acolo nu m-au tratat cu gingășie, cu drăgălășenie, ci m-au tratat cum au considerat ei”, spune jurnalistul, la „Puterea Știrilor”.

Lucian Mîndruță a debutat în televiziune la SOTI („Societatea pentru Organizarea unei Televiziuni Independente”, primul post independent de televiziune din România), apoi a trecut pe la posturile Tele 7ABC, Pro TV, Antena 1. Unul dintre cele mai importante repere din activitatea de televiziune a lui Lucian Mîndruță este emisiunea „Profeții despre trecut” (1997 – 2003), un talk-show politic la Pro TV, alături de Silviu Brucan, unul dintre primii patru lideri în România, după 1989. În acest moment, jurnalistul are o emisiune radiofonică la postul Digi Fm.

„Am avut oferte să mă întorc în televiziunile astea de succes, cu produse de mass-market, dar nu mai simt nevoia să mai vorbesc cu publicul de acest gen, pentru că între timp am găsit un alt public, cu care mă înțeleg mai bine. E mai mic, 200.000 de oameni, dar e un public cu care schimbi mai multe idei, emoții, informație comună și o vedere similară asupra lumii. Nu mai vreau să mă întâlnesc chiar cu toată România”, a declarat Lucian Mîndruță, la „Puterea Știrilor”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *