Skip to content
Sănătate

De ce a trimis premierul Corpul de control la Ministerul Sănătății. Valeriu Gheorghiță: „Nu am făcut plângere. Am făcut o informare premierului legată de datele privitoare la activitatea de vaccinare”

Inquam Photos/Octav Ganea

Întrebat dacă a depus plângere la premierul Florin Cîțu cu privire la datele publicate de Minsiterul Sănătății despre vaccinare, Valeriu Gheorghiță a infirmat însă a precizat că a făcut o informare premierului legată de datele referitoare la activitatea din centre.

Valeriu Gheorghiță a făcut aceste precizări după ce Ministerul Sănătății a publicat datele privind vaccinarea pe portalul Guvernului privind datele transparente.

“Nu am făcut plângere. Am făcut o informare premierului la solicitarea dumnealui, legată de datele privitoare la activitatea de vaccinare, respectiv modalitatea prin care aceste date sunt puse în mediul online și ce informații sunt prezentate.

Problema, așa cum eu o văd, este că toate aceste informații, în opinia noastră și a specialiștilor necesită a fi validate înainte de a fi puse în mediul online. Pot să fie erori de selectare înc entrele de vaccinare. Aceste erori se corectează cu o întârziere de cel puțin 24 de ore și din acest punct de vedere pot să genereze o serie de interpretări eronate pe baza unor date care sunt nevalidate”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că, în urma unei discuţii avute cu şeful Corpului de control al Guvernului, instituţia se va autosesiza cu privire la respectarea legislaţiei privind publicarea datelor legate de pandemie.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, ulterior, că datele privind numărul de teste Covid realizate în fiecare județ trebuie să fie publice, precizând că eventualele inadvertențe se corectează pe parcurs și subliniind că ascunderea de date este un lucru profund nociv pentru democrația unei țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *