Skip to content
Politică

De ce a vorbit Dragnea cu o zi înainte să fie adus la DNA

Inquam / Octav Ganea

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a oferit joi seara primul interviu de după gratii, după 13 luni de pușcărie, fostului consilier și omului său de încredere, deghizat astăzi în „jurnalist”. În prima parte a interviului făcut la Penitenciarul Rahova, Dragnea nu s-a sfiit să atace actuala conducere a partidului, precizând că ”PSD nu mai e perceput ca partid de forță și opoziție foarte serioasă”.

Nici de obsesia cu statul paralel nu a reușit să scape fostul președinte al Camerei Deputaților. Astfel, Dragnea a continuat acuzațiile despre presupusul stat paralel și a spus că Vasile Dâncu e cel care i-a dat primele informații despre acesta. Deși a continuat acuzele despre statul paralel, care s-ar fi implicat în justiție și viața politică, Dragnea a relatat o presupusă discuție cu Florian Coldea despre Laura Codruța Kovesi.

„Eu vreau să spun că despre statul paralel primele prezentări mi le-a făcut Dâncu, primele explicații despre acest sistem ocult. Din discuțiile dese pe care le avea cu băieții de la SRI, Maior, Coldea și restul. Ceea ce mi a spus el inițial s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate.

El mi-a povestit ulterior, el a fost confirmat și de Coldea, că eu am fost într-o seară la Antena 3, chiar în seara zilei în care ANAF s-a dus la Antena 3. Maior și Coldea împreună se uitau la mine și, în timpul emisiunii, Kovesi îl sună pe Coldea și îi spune că o să-mi arate ea mie, cum îmi permit eu să merg și să apăr Trustul impotriva dumneaei”, a declarat Liviu Dragnea.

„Va urma”

Referirile lui Liviu Dragnea la Vasile Dâncu nu sunt deloc întâmplătoare. Partidul Social Democrat se pregătește să își aleagă conducerea, iar luptele interne pentru fotoliul de președinte sunt în toi. Pus la punct cu frământările din interiorul formațiunii politice, Liviu Dragnea a dorit să le arate celor din PSD că, în ciuda faptului că se află după gratii, încă poate face jocul. Indirect, Liviu Dragnea l-a atenționat pe Vasile Dâncu că dacă se va da de partea „dușmanului”, vor urma dezvăluiri.

Cu fața de victimă cu care ne-a obișnuit, și îmbrăcat în alb, simbol al inocenței, Dragnea a spus și că ”dosarul Teldrum e resuscitat pentru campania electorală” și a anunțat că vineri a fost citat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum. De teama că i s-ar putea prelungi „vacanța” la Penitenciarul Rahova, fostul președinte al PSD dă semnalul că, în cazul în care nu va fi „salvat”, asemeni unui om care nu mai are ce pierde, îi va „îngropa” pe toți cu el, chiar și pe fostul prieten Vasile Dâncu. Întrebarea Ancăi Alexandrescu („S-a dezgropat dosarul Teldrum, am văzut că îl vor aduce cu mandat pe Dâncu să dea declarații. E presat și el?”) nu a fost deloc întâmplătoare și bine gândită înainte de cei doi: Dragnea a vrut să-i arate din nou pisica lui Dâncu și să-i amintească faptul că „prietenia” lor înseamnă mai mult.

Amintim că în noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor DNA, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Grupul, iniţiat în anul 2001, are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *