Skip to content
Puterea Știrilor Video

De ce au eșuat negocierile PSD-PRO România. Primarul Dan Tudorache, detalii de culise: Se discuta și de parlamentare!

psnews.ro

Invitat joi în studioul „Puterea Știrilor”, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, s-a declarat dezamăgit de faptul că PSD nu a reușit să încheie o alianță cu PRO România, partidul lui Victor Ponta, la alegerile locale din 27 septembrie. „Sunt 7-8 procente pe care PSD le pierde în Sectorul 1, procente care se duc la PRO România”, spune acesta.

Edilul a dezvăluit că motivul pentru care cele două partide nu au ajuns la o înțelegere a fost „cererea” prea mare venită din partea PRO România. „Era o negociere mai amplă, se discuta și de alegeri parlamentare, de locuri eligibile pe listele PSD la alegerile parlamentare”, a spus Tudorache.

" "

„Până acum două săptămâni speram ca Victor Ponta să facă o alianță cu PSD pentru alegerile locale din 27 septembrie, dar nu s-a putut. Bănuiesc că tot ceea ce cerea Victor Ponta era mai mult decât putea să ofere PSD. Era o negociere mai amplă, se discuta și de alegeri parlamentare, de locuri eligibile pe listele PSD la alegerile parlamentare. 

Eu sunt dezamăgit că nu am reușit să ne înțelegem cu Victor Ponta, pentru că el a plecat din PSD cu toată echipa lui. Asta este. Mergem mai departe. Sunt 7-8 procente pe care PSD le pierde în Sectorul 1, procente care se duc la PRO România”, a declarat Dan Tudorache, la Puterea Știrilor.

Dacă în luna iunie se discuta despre apariția unui USL 2, din care să facă parte PSD, Pro România și ALDE, negocierile au eșuat în multe județe din țară. PSD a acordat libertate organizațiilor județene să încheie alianțe locale cu cei de la Pro România și ALDE, dar cheia discuțiilor a reprezentat-o negocierea din București, însă PSD, partidul lui Ponta și formațiunea condusă de Tăriceanu nu au ajuns la un acord în Capitală.

Astfel, Pro România și-a unit forțele cu primarul sectorului 3, Robert Negoiță, care a plecat recent din PSD, făcându-și partid, iar Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE va merge singur la alegeri.

5 comentarii la “De ce au eșuat negocierile PSD-PRO România. Primarul Dan Tudorache, detalii de culise: Se discuta și de parlamentare!

  1. In 2012, Puie Monta era „preten” cu labaralu` Cacarau, pe care l-a …tradat apoi , in 2014, la comanda SECU` ca sa-i faca loc sasalaului ! Dupa aia, si-a „demonstrat loialitatea” fata de SECU cand de frica si…la ordin, a parasit conducerea Guvernului, desi nu i-a cerut-o …..decar #rezist ! Asta-i de fapt Ponta, ….tradatoru` tuturor, inclusiv a lui….insusi…! Siktir bre !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *