Skip to content
Opinii & Analize

De ce e pușcăria Elenei Udrea o pierdere pentru clasa politică

Bogdan Stoica PS News

Ți-aduci aminte cum a fost cu Dragnea? Băiatul ăla cu mustață care a semnat pentru vreun miliard de euro cât a condus CJ Teleorman a ajuns la pușcărie pentru că Cici de la Direcția Cutare a chiulit de la serviciu și s-a dus la sediul partidului. Asta a fost marea infracțiune cu care DNA l-a doborât pe mustăcios. Iar ăsta, o dată ajuns după gratii, a promis că o să ne spună el Totul. Unde stă Statul Paralel, cât poartă la picior, cu ce alte state și-o trage, numa de-astea, pă sistem de ocultism politic. Dar n-a zis nimic. A îndrugat niște prostii și apoi ne-a arătat cum face el sarmale. Rețeta secretă, îți dai seama că toți chef-ii Michelin din lume au urmărit-o cu respirația întretăiată. Not.

De azi, avem șansa la un spin-off similar. După povestea mustăciosului care nu spune nimic, intrăm cu viteză în nuvela blondei care zice că știa prea multe. Elena Udrea. Tipa căreia i s-a reconfirmat ieri condamnarea la 6 ani de închisoare. Se află acolo nu pentru că nu poate justifica nici 5% din averea deținută, din pantofii și din anturajele afișate, ci pentru că a făcut o gală tv de box. Maxim act de corupție, pe care DNA i l-a imputat, așa cum se vede, cu vârf și îndesat. 

Elena Udrea a însemnat enorm pentru politica românească. Până la ea, rar vedeai o tipă care să arate bine. Care să se îmbrace bine. Care să surâdă fermecător când nu înțelege ce o întrebi. Asta deși potențial avem, România e țara europeană cu cele mai frumoase femei. Problema era că în politica de top ajungeau doar bărbatele, Anele Paukăre care putea să stea la șpriț și la furat cu bărbații. 

După Elena, lucrurile s-au schimbat dramatic. Uite-o pe aia ce frumoasă e, nu știe nici câți ani are.  Uite-o p-aia ce poze cu craci a pus pe instagram, normal că au angajat-o. Ia fii atent ce a zis păsărica  aia, te pomenești că e și deșteaptă. Și tot așa, ușurel, câte una, câte două, s-a umplut de căprioare unde erau doar bivolițe. Multe dintre ele fac politică așa cum arată: cu talent. 

Mi-e foarte teamă că, după decizia de ieri, Elena Udrea poate schimba din nou clasa politică. Poate fi prima femeie frumoasă care a ajuns la pușcărie, nu singura. Ceea ce ar fi trist. Iar n-ar mai fi nimic drăguț de privit la știrile cu partide, guvern, ministere. Iar ar trebui să ne uităm la politicieni și politiciene ca la niște oameni urâți și asexuați, cu care n-am vrea să rămânem blocați în lift. Cu Elena la butoane eram mințiți frumos. Fără ea, reintrăm în epoca parlamentarilor pensați la fel de prost, indiferent de sex.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *