Skip to content
Opinii & Analize

De ce era mai bine ca Ioana Boureanu să fie câine

" "

M-am uitat de vreo 3-4 ori la știrea cu Boureanu. Am ascultat înregistrarea audio, în care o face muci pe fiica lui, apoi am văzut cum o târăște prin curte, cu bodyguard-ul. A trebuit să o văd de atâtea ori, pentru că mintea mea refuza să priceapă informația furnizată de ochi-ureche.

Și-apoi am stat și m-am gândit… Cât de rea ar trebui să fie fiica mea, ca să o tratez așa? Ce ar trebui să facă pentru a dezlănțui în mine o asemenea bestie furioasă?

" "
" "

Am ajuns la concluzia că nu are cum să o facă. Dacă azi, mâine, într-o zi, fiica mea îmi înfige un cuțit în inimă, o să-i spun ceva de genul „stai liniștită, nu e vina ta”, și apoi aș muri zâmbind. Nici măcar așa, cu funcțiile vitale afectate grav, chiar văzând mânerul cuțitului înfipt în mine, nu mi-aș putea imagina că fiica mea este un om rău, și că trebuie să o tratez ca pe un om rău. Mi-aș imagina până în ultima clipă că n-a vrut. Că s-a împiedicat, cu cuțitul ăla în mână. Nu pot să-mi văd copilul altfel decât bun, cel mai bun, singurul om cu adevărat bun pe care-l știu.

Din cauza asta, îmi este imposibil să-l înțeleg pe Boureanu. Nimic din ce-a făcut el, conform dovezilor multimedia, nu e logic pentru mine. Nimic. Nu poți să-ți tratezi copilul așa. Orice ar face, în orice condiții.

Mi-au făcut rău, fizic, imaginile alea. Cred că dacă aș da de băiatul ăsta pe stradă i-aș da vreo două, doar pentru că eu sunt un mare fan al sancționării prostiei. Ori, nu te poți numi o ființă umană inteligentă dacă ți-a intrat în cap că un copil de 14 ani poate fi de vină pentru o situație și că merită pedepsit în halul ăsta. Numai adulții sunt de vină, chiar și atunci când copiii greșesc. În cazul ăsta, dacă vorbim de problemele Ioanei Boureanu, vorbim despre vina adulților din familia Boureanu.

Și mă mai deranjează ceva. O amendă, ceva, a primit și băiatul ăsta? Ce se vede și se aude în înregistrările alea se numește abuz fizic și psihic, chestie care se pedepsește. Îl pedepsește cineva pe Boureanu?

Da? Când? Se poate azi? Eu cred că se poate. Sau nu?

Apropo, ați observat omerta din jurul lui Boureanu? De ce-l ocrotesc, prin omisiune de la declarații critice, politicienii din România, pe Cristian Boureanu? De ce nu sunt deja, la Poliție, o tonă de plângeri împotriva lui?

Dacă Boureanu ar fi bătut un câine, n-ar fi fost politician să nu-l critice, toate ong-urile de protecție a animalelor ar fi făcut plângeri împotriva lui, iar câinele ar fi ajuns într-un centru unde niște oameni l-ar fi îngrijit cu pricepere și cu dragoste. Norocul lui este că a bătut un copil. Propriul copil.

Ioana, data viitoare când tatăl tău se mai poartă urât cu tine, prefă-te că ești câine. O să ai șanse mai mari…

Editorialist PSnews.ro și pasionat de fotografie, Bogdan Stoica are un blog de succes care se menține în Top 10 Național de câțiva ani, depășind 1 milion de cititori unici.

Pe Bogdan Stoica îl puteți citi și pe www.bogdanstoica.ro.

2 comentarii la “De ce era mai bine ca Ioana Boureanu să fie câine

  1. Jurnalistul asta al vostru mi se pare ca o critica pe fica boului pardon lui boureanu, mă mir cum de nu aude si sã-l dea în judecată. Dar orixum pune problema dintr-o manieră interesantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *