Skip to content
Puterea Știrilor Video

De ce este important pentru PSD să ajungă în finala prezidențialelor. Cristian Pîrvulescu: Candidatul care va ajunge în turul 2 se va legitima în interiorul partidului

psnews.ro

Politologul Cristian Pîrvulescu a declarat, la emisiunea ”Puterea știrilor”, că în acest moment nu există un contracandidat pentru Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale. Totuși, mai mulți social-democrați – Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici sau Mihai Fifor – și-au anunțat deja intenția de a candida, deși știu că au șanse mici de victorie. Ținta pentru social-democrați ar fi, însă, chiar influența în interiorul partidului, a explicat politologul.

”În turul 2 va exista o confruntare, iar cel care se va clasa pe poziția secundă în turul 2, ca challenger al domnului președinte Iohannis, va obține destul de multe voturi. Domnul Teodorovici (Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice și președintele executiv al PSD – n.r.) speră să fie acela. Pentru că pleacă dintr-o poziție de outsider, orice scor de peste 40% îl va legitima în interiorul partidului.

Nu cred că PSD își face prea multe iluzii în momentul de față, dar știm că în politică niciodată meciul nu este jucat până la capăt”, a spus analistul la ”Puterea știrilor”.

De asemenea, Cristian Pîrvulescu nu crede că este imposibil să avem un singur tur de scrutin la prezidențiale.

”Nu este imposibil ca președintele Iohannis să câștige din primul tur. Nu s-a mai întâmplat în România din 1990. Atunci, Ion Iliescu a câștigat din primul tur. S-ar putea și acum, dar nu este nici pe departe sigur. Mai ales că USR-ul anunță că va avea propriul său candidat și asta ușurează foarte mult jocul PSD-ului”, a adăugat politologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *