De ce este imposibil să ne trezim că România este atacată peste noapte

Sursa foto: Onda Cero

NATO are o multitudine de senzori care culeg date, iar prelucrarea acestora face imposibilă orice „surprindere strategică“, adică un atac asupra Alianței care nu poate fi prognozat. 

Fost șef al Statului Major al Apărării, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă afirmă că nu există posibilitatea ca România să fie luată prin surprindere în cazul unui eventual atac, întrucât în această perioadă „nu se mai realizează surprinderea strategică“. El spune că România are deja trupe NATO pe teritoriul său şi nu ar trebui să aştepte sosirea acestora.

Nicolae Ciucă a fost întrebat duminică seară, la postul B1 TV, în cât timp va interveni NATO în România, în cazul unui eventual atac, şi a afirmat: 

„Cel mai bun exemplu s-a întâmplat azi-noapte, când s-a creat o coaliţie ad-hoc. Dacă o coaliţie a reuşit să se mobilizeze şi să răspundă în două-trei ceasuri, România, ca membră NATO, beneficiază de toate garanţiile de securitate“, a răspuns Nicolae Ciucă.

Ciucă a explicat că România are deja trupe NATO pe teritoriul său.

 „Nu întâmplător, în momentul de faţă, pe teritoriul României avem trupe NATO, avem mijloace de a răspunde, de Poliţie Aeriană, avem forţe terestre, avem mijloace de supraveghere şi avertizare timpurie. Sunt planuri care sunt deja coordonate şi reacţia este absolut una care nu trebuie să ne genereze temeri. Este foarte greu, nu se mai realizează surprinderea strategică. Să ne trezim dintr-odată că România este atacată peste noapte şi nu există timpul necesar să se formeze pachetul de răspuns este aproape imposibil“, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: