Skip to content
Politică Video

De ce îl vrea Firea pe Nicușor Dan viceprimar: „Eu insist pe această propunere!” EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul celei mai recente ediţii a interviurilor video PSnews.ro este senatorul PSD Gabriela Firea, vicepreşedinte al formaţiunii politice şi candidatul Partidului Social Democrat la Primăria Bucureştilor

În cadrul interviului acordat PSnews.ro, Gabriela Firea a dezvăluit motivele pentru care l-ar vrea pe Nicușor Dan viceprimar la Primăria Capitalei: „Eu insist pe această propunere. Eu însămi vin din societatea civilă”.

" "

Dan Bucura: Aș vrea să mergem un pic pe niște declarații recente ale dvs. Una dintre ele se leagă de faptul că v-ar plăcea să aveți în echipă un viceprimar ca Nicușor Dan. A fost o declarație pe care unii au comentat-o ca fiind o invitație, alții au văzut-o inclusiv și au comentat-o ca fiind un blat politic. Dacă ați da timpul înapoi ați mai putea face o astfel de declarație? Și poate nuanțați exact la ce v-ați referit.

Gabriela Firea: Despre blat politic a vorbit cineva în studio la dvs, care se ocupă numai de blaturi politice și probabil de aceea vede peste tot blaturi politice pentru că știe ce face domnia sa, dar asta nu înseamnă că toată lumea face așa ceva. Eu chiar am facut o declaratie cu multa onestitate si o repet. Nu o retrag. Am citit ce a declarat domnul Nicusor Dan, a postat pe Facebook un anunt in care spunea ca-mi multumeste pentru intenția de a lucra cu domnia sa dacă ar fi să intre în Consiliul General. Mi-ar plăcea un viceprimar ca Nicușor Dan și domnia sa a spus că nu se pune problema să intre în astfel de discuții, negocieri nici cu PSD, nici cu PNL și mi se pare normal, și a fost corect răspunsul său, pentru că atâta vreme cât ești într-o competiție și dacă tu crezi că ai șanse, și echipa ta de asemenea crede în reușită, și anunți deja din campanie ești dispus la o adică să devii viceprimar pentru un primar PSD îți destabilizezi întregul staff de campanie. De asemenea, probabil îi dezamăgești pe cei care sunt pregătiți să te voteze. Răspunsul mi s-a părut foarte corect, dar eu insist pe această propunere. Eu însămi vin din societatea civilă. De mine nu se pot lega fapte și acțiuni pe care le-au făcut unii politicieni sau și le-au asumat, chiar dacă nu le-au făcut personal. Tot parcursul profesional al domnului Nicușor Dan îmi arată că este interesat de București, de aproape 10 ani de zile sesizează foarte multe nereguli, unele nu au fost confirmate, dar altele cu siguranță au fost confirmate de realitate și cred că este nevoie de astfel de oameni; fie care sunt acum angrenați politic, fie care au venit acum în această campanie din societatea civilă, cum este domnul Dan care și-a transformat fundația într-un partid și mi se pare un lucru firesc, să încerci să intri și în structura parlamentară printr-o formațiune politică și de asemenea într-un Consiliu General ca și formațiune politică. Subliniez că oferta rămâne deschisă și înțeleg faptul că nu putea să ofere un răspuns în timpul campaniei pentru că demobiliza și staff-ul și alegătorii.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *