Skip to content
Puterea Știrilor Video

De ce insistă PNL să avem alegeri parlamentare pe 6 decembrie. Acuzații dure din PSD: „Aici este problema!”

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, senatorul PSD Daniel Zamfir susține că principalul motiv pentru care PNL-ul ține morțiș ca alegerile parlamentare din 6 decembrie să aibă loc, este pentru că „își dau seama, pe zi ce trece, că românii și-au pierdut încrederea în felul în care gestionează pandemia”.

Acesta critică Guvernul pentru modul în care a fost administrată situația epidemiologică.

„Asta chiar mi se pare o nebunie că n-am cum să nu-mi aduc aminte că primăvara asta, când la 177 de cazuri, atât președintele Iohannis cât și primul ministru, spuneau că trebuie amânate alegerile locale întrucât situația este gravă în țară, la vremea aceea erau 13 morți, îmi aduc aminte perfect și 177 de infectați. Acum suntem în situația în care avem 104 morți și peste 5000 de cazuri, de zece ori mai mult. Deci avem peste 5000 de cazuri, iar toate previziunile specialiștilor ne duc undeva peste 7000 de cazuri.

Este atât de simplu motivul pentru care PNL insistă să avem alegeri parlamentare. Își dau seama, pe zi ce trece, că românii și-au pierdut încrederea în felul în care gestionează pandemia, pentru că aici este problema cea mai mare cu care ne confruntăm” a spus Zamfir.

Tot acesta este de părere că actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare și că „Guvernul a scăpat totul de sub control”.

„În momentul în care pandemia, situația sanitară este scăpată de sub control, nu mai putem vorbi de nimic, nici de situație economică, nici de păstrarea locurilor de muncă, nici de învățământ, de nimic. Atât timp cât ești într-o situație atât de gravă, lumea este extrem de neîncrezătoare, pentru că despre asta este vorba. Sigur, dincolo de zona celor sceptici care nu cred că trebuie să punem mască, care nu cred în Covid-19, sigur ei sunt într-o zonă minoritară, dar cea mai mare parte a oamenilor, astăzi nu mai au încredere în măsurile pe care le iau guvernanții. Au încredere pentru că văd că măsurile sunt haotice, lipsite de sens și fără rezultate”, a spus senatorul PSD.

De asemenea, acesta satirizează modul în care au fost luate deciziile cu privire la sectorul HoReCa, unde, Guvernul a  decis închiderea restaurantelor interioare.

„Uitați-vă la ce au stabilit săptămâna trecută sau acum două săptămâni: să închidem HoReCa, zona de hoteluri și restaurante. Păi de ce ai închis tu HoReCa când ai statistică de la DSP sau Institutul Național de Sănătate Publică cu focarele. Și ce s-a constatat?

Principalele focare sunt în instituțiile de Asistență Socială, căminele de bătrâni ș.a.m.d., în instituțiile publice, transportul în comun și un singur focar descoperit în HoReCa. Păi tu te-ai apucat să închizi restaurantele și cafenele și barurile în condițiile în care nu acolo sunt focarele. Omori un sector economic, și aici discutăm nu numai de cei care desfășoară activitatea, gândiți-vă că este și pe verticală și pe orizontală, discutăm și de cei care aprovizionează restaurantele”, a încheiat Zamfir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *