Skip to content
Politică

De ce insistă PNL să piardă Bucureştii? Cazul simptomatic Cătălin Predoiu / EXCLUSIV SURSE

De ce insistă Partidul Naţional Liberal (PNL) să piardă Bucureştii? Redacţia PSnews.ro vă prezintă cazul simptomatic al prim-vicepreşedintelui Cătălin Predoiu.

Nu ştim cine l-a minţit pe Predoiu că ar fi vreun mic Brătianu, dar ceea ce ne-a ajuns la urechi, din surse liberale, nu sună deloc măgulitor pentru fostul tehnocrat, cel degrabă săritor în barca neofesenistă a lui Traian Băsescu.

Ca să intrăm în pâine: surse din PNL au declarat, marţi, pentru PSnews.ro, că Predoiu fitileşte, sforăreşte şi şurubăreşte să fie el desemnat candidat pentru funcţia de primar general. Astfel, premierul “Ghinion” (care, adică, n-a fost să fie) încă îşi linge orgoliul rănit de către Klaus Iohannis, după ce şeful statului l-a tăiat de la ciolan în favoarea lui Dacian Cioloş.

Şi ce face Cătălin Predoiu în acest sens? Sursele noastre spun că năzuieşte să se instaleze în fruntea grupării PDL (de data asta, una pretins reformată), având-o de-a dreapta pe Anca Boagiu, iar de-a stânga pe Adriana Săftoiu, fosta “eminenţă cenuşie” de la Cotrocenii primilor ani cu Băsescu. Iar, odată constituită, această “juntă” ar urmări să acapareze Bucureştii, după ce, în toamna anului 2015, Predoiu a dat chix lamentabil. Doar vă amintiţi cum a ratat el atunci mandatul politic de a ajunge prim-ministru. Iar acum – zic gurile rele –, prim-vicepreşedintele PNL ar atenta la însuşi proiectul de unificare a partidului, prin ambiţiile lui deşarte.

Să ne amintim că PNL Bucureşti a fost prima filială cu conducere unică. Acesta este un fapt cât se poate de lăudabil, dar se vede treaba că Predoiu nu înţelege, din unificare, decât că trebuie să scoată din joc foşti parteneri. Astfel, potrivit surselor PSnews.ro, prim-vicepreşedintele PNL/PDL trage tare să ajungă în fruntea bucatelor, eventual în urma unui puci intrapartinic, ca un mic caudillo de Dâmboviţa.

Din păcate, dintre noii liberali, Predoiu este cel mai predispus la un eşec atât de sonor, încât să-i spulbere pentru totdeauna orice şansă de a mai ajunge prim-ministru. Iar acum, ca eşuarea să nu-i pice prea greu la stomac, Cătălin Predoiu a înţeles că trebuie să se reinventeze. Din păcate, însă, proiectul politic pe care îl are în minte nu a produs, până în prezent, niciun rezultat pozitiv.

Ca să fim şi mai exacţi: sursele noastre spun că, nici mai mult, nici mai puţin, Cătălin Predoiu ar fi pregătit să îi tragă preşul de sub picioare lui Cristian Buşoi şi să încerce ca, pe efortul mediatic al acestuia, să se aşeze la masa deja aşternută.

Printr-o asemenea mutare, Predoiu nu ar face altceva decât să confirme vocaţia trădării, despre care PSnews.ro a scris încă de la sfârşitul lunii noiembrie.

CITIŢI ŞI: UPDATE Reacţia lui Predoiu / Nou complot în PNL. Primul atac la Blaga, dejucat. Cine a fost izolat / EXCLUSIV SURSE

De altfel, vocaţia trădării s-a văzut încă din 2008, când Cătălin Predoiu, ca ministru al Justiţiei, l-a părăsit pe Tăriceanu pentru Boc, fiind primul guvernant care a schimbat taberele în acel moment.

Acum câteva luni, se vehicula un puci în PNL împotriva co-preşedintelui Vasile Blaga. Poate, nu întâmplător, de aici s-a tras campania de presă a aripii portocalii Predoiu-Boagiu contra unor vechi liberali lansaţi în bătălia pentru locale.

CITIŢI ŞI: Bătrânul comandant îşi elimină adversarul. Cum îl scoate Blaga pe Predoiu din politică / EXCLUSIV

În încheiere, amintim, absolut trecător, apariţia numelui Cătălin Predoiu într-un dosar de la DNA disjuns din Gala Bute. În cazul în care nici măcar o astfel de situaţie nu ridică probleme de moralitate, înseamnă că Predoiu poate fi lăsat să îşi vadă liniştit de carieră, cu sau fără eşuări, cu sau fără insurgenţe împotriva mai-marilor din partid.

1 comentariu la “De ce insistă PNL să piardă Bucureştii? Cazul simptomatic Cătălin Predoiu / EXCLUSIV SURSE

  1. Sincer sa fiu, daca as avea de ales intre Predoiu si Busoi, as fi pus in mare incurcatura. Cu pistolul la tampla cred ca as vota Predoiu. Busoi, niciodata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *