Skip to content
Politică

De ce Iohannis răspunde întotdeauna ambiguu la acuzația că este „omul lui Băsescu”. Explicatia lui Cristoiu

Într-un editorial evz.ro Ion Cristoiu transmite că întotdeauna, Klaus Iohannis, la acuzațiile că este omul lui Băsescu, răspunde ambiguu..

„La acuzaţiile în rafală că e omul lui Traian Băsescu, candidatul ACL răspunde totdeauna ambiguu.

Pe de o parte, pentru a nu stîrni împotriva sa electoratul captiv al lui Traian Băsescu. Pe de alta, pentru a nu fi suspectat că-i omul lui Traian Băsescu. Sau cel puţin aşa crede el, candidatul, că ar fi motivele ambiguităţii”, afirmă Ion Cristoiu.

Însă Cristoiu declară că el are altă părere despre motivele acestei ambiguități: în absența unei poziții exprimate clar de către Iohannis în raport cu Băsescu, Iohannis se vede nevoit să răspundă acuzațiilor, ceea ce îi creează imaginea de candidat care ascunde  tocmai dependenţa de Traian Băsescu.

„După opinia mea, alta e explicaţia.

Strategii de campanie ai lui Klaus Iohannis, dacă există aşa ceva, desigur, n-au stabilit clar, categoric, poziţia de principiu faţă de Traian Băsescu.

La Jocuri de putere de pe Realitatea TV, Klaus Iohannis a vorbit la un  moment dat de o poziţie care ar suna cam aşa: Nu sînt nici cu Băsescu, nici împotriva lui Băsescu. Sînt Fără Băsescu!

Posibilă poziţie de campanie (şi după părerea mea excelentă), acest Fără Băsescu! nu s-a evidenţiat încă drept obiectiv asumat strategic de către ACL.

În absenţa acestei poziţii, Klaus Iohannis se vede nevoit să răspundă la acuzaţiile bine ţintite ale PSD, cum ar fi de exemplu cea despre vizita lui Iulian  Chifu la sediul ACL.

Ceea ce-i creează – culmea! – imaginea de candidat care ascunde  tocmai dependenţa de Traian Băsescu”, a transmis Ion Cristoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *