Skip to content
Politică

De ce l-a citat Tăriceanu pe bolșevicul genocidar LENIN! Dedesubturile RĂZBOIULUI cu Dragnea EXCLUSIV SURSE

Ziare.com

Șeful ALDE – l-am numit pe senatorul Călin Popescu-Tăriceanu – nu s-a sfiit să-și umfle mușchii politici, recent, în fața Organizației de Femei a Alianței, unde a găsit de cuviință să lanseze declarații de război total, citându-l chiar pe… criminalul genocidar Vladimir Ilici Lenin: ”La război, ca la război!” („à la guerre comme à la guerre!“). Imediat după aceea, fostul manechin Tăriceanu a fost asediat la propriu de pâlcuri de fane vârstnice și gălăgioase, mai dihai ca Petre Roman la fabrica de confecții APACA, în anii de glorie ai nomenklaturistului Ion Iliescu.

Oare ce-l mână acum pe Tăriceanu în luptă, cel puțin la nivelul declarațiilor voit belicoase, în condițiile în care, de-a lungul ultimelor două luni, mai mult l-a criticat pe ”aliatul” Liviu Dragnea (sau l-a înghiontit prin aluzii indirecte) decât pe inamicii reali sau imaginari ai acestuia? Vă prezentăm principalele două motivații între care există, firește, o conivență evidentă.

Jocurile șefului ALDE 

În primul rând, prin astfel de afirmații bombastice și teribiliste, Tăriceanu încearcă, potrivit surselor PSnews.ro, să compenseze propria-i inerție din cadrul negocierilor subterane cu Dragnea, care se chinuie fără succes să-l facă să accepte suspendarea președintelui Klaus Iohannis, dar și OUG pe amnistie și grațiere, în timp ce alte goarne ale PSD, printre care junele deputat Mihai Pleșoaianu, îl acuză pe șeful Senatului că nu e bărbat politic și că a trădat în bătălia cu așa-zisul stat paralel. Pe lângă declarațiile alarmiste și istoricul mutilărilor aduse legilor Justiției și Codurilor penale, Tăriceanu compensează din plin la ”frontul comun” prin intermediul ministrului Justiției, Tudorel Toader, asmuțit asupra procurorului general al României, Augustin Lazăr, pe care Dragnea îl vrea mazilit prin exact aceeași metodă brevetată în cazul debarcării Laurei Codruța Kovesi de la cârma DNA. Altminteri, fără astfel de intimidări și decapitări concertate, Dosarul 10 August amenință să se rostogolească până la nume grele ale ”protipendadei” PSD. De unde și ”ievaluarea” lui Tudorel Toader. La urma urmei, cine a dat directiva intervenției violente din Piața Victoriei, în condițiile în care prefectul Speranța Cliseru susține că a semnat ordinul abia după miezul nopții, adică pe 11 august?

Calcule strategice

Mai trebuie spus și că Tăriceanu se opune proiectelor lui Dragnea din simple calcule politicianiste personale, fiind conștient că teleormăneanul nu mai are ce să-i ofere la schimb, cu excepția unor ministere nesigure, și cu atât mai puțin vreo garanție privitoare la acordarea statutului de unic prezidențiabil al coaliției PSD-ALDE. Dacă s-ar ralia la modul total (adică: suspendare și OUG pe amnistie și grațiere) planurilor infractorului dublu condamnat Dragnea, Tăriceanu (care nu mai are probleme la DNA) e conștient că nu va câștiga mai nimic, în schimb, riscă să-și pulverizeze imaginea și să scufunde definitiv ALDE. De aceea, pe Tăriceanu nu-l deranjează prea mult să se vorbească despre gravele violențe din 10 August, fiindcă Alianța e departe de pericol și PSD este marele încasator, dar devine de-a dreptul isteric ori de câte ori este întrebat ce crede despre o eventuală suspendare a președintelui Klaus Iohannis sau despre o OUG pe amnistie și grațiere.

Tăriceanu apasă pedala candidaturii

În al doilea rând, elucubrațiile lui Tăriceanu (îndreptate împotriva inamicului nedeterminat ”statul paralel”, în fața unei audienței eminamente feminine) certifică faptul că senatorul își ia în serios candidatura la Cotroceni – altminteri, nici n-ar putea spera să crească ALDE. Cu toate acestea, strădaniile lui de a se impune ca prezidențiabil al coaliției au darul să-l enerveze pe Dragnea, nu să-l liniștească, având în vedere că senatorul continuă să-i boicoteze în mod premeditat planurile.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *