Nu știu ce-am avut duminică, probabil un atac de masochism, dar m-am uitat la ultimele zece postări ale lui Cătălin Drulă, șeful USR. Brusc, mi-am adus aminte de reclama la aparatul #abgenerator, care promitea că îți poate transforma „întregul corp în fibră”. Întregul corp, adică inclusiv creierul.
1. „Autostrada A6 Craiova-Lugoj, un proiect făcut praf de Sorin Grindeanu”. Așa e. Un subiect care interesează preponderent oltenii. Care nu consumă USR nici cu zaibăr.
2. „Ministrul PSD al Finanțelor ne-a îndatorat cu 55 de miliarde de lei în luna ianuarie, a bătut un nou record”. Așa e. A bătut recordul stabilit de Cîțu cu sprijinul USR, acum doi ani.
3. „Pentru ieșirea din criză, o primă soluție de bun-simț ar fi reducerea cheltuielilor, plătim anual 12 miliarde de lei numai pe pensiile speciale”. Wow, un politician care vorbește despre pensiile speciale, n-am mai auzit asta niciodată.
4. „Pâinea s-a scumpit cu 25%, laptele, cu 30%, zahărul, cu 60%, ratele la credite aproape s-au dublat, vinovatul este Guvernul Ciolacu-Iohannis”. Aha. Incredibil, chiar nu știam.
5. „Ciolacu hrănește gurile nesătule din PSD și PNL prin inflație și taxe noi”. Clar, un fenomen complet nou, descoperit recent de liderul USR.
6. „În ciuda proastei guvernări, România reușește totuși să funcționeze. Al cui este meritul? Al celor ce muncesc cinstit și plătesc taxele”. Așa ar fi zis și Lenin.
7. „Licitația pentru lotul 1 de 17km din autostrada de Centură a Bucureștiului – Nord este încă neîncheiată la PATRU ANI de la lansare”. Sincer, doar am căscat.
Precum vezi, la 8 ani de la debutul în politică, Drulă, marea speranță a USR, n-a reușit să treacă de stadiul de furnizor de truisme și banalități, povestite cu talentul unei șine de metrou. Dacian Cioloș, cu ale lui mâhnisme revoltate, sau Dan Barna, cu al lui computer invizibil, aveau un oarecare farmec, te uitai la ei ca la shit content, convins că undeva, pe acolo, urmează să apară ceva demn de comentat. Drulă, în schimb, e fascinant ca un sac de ipsos vărsat într-o băltoacă de noroi: alb la mijloc, maro deschis la margini și…. și cam atât. A, stai. Ia uite cum se transformă albul în maro deschis, iar maro-ul deschis în maro închis…
Și gata.