Skip to content
Puterea Știrilor Video

De ce nu a mers PSD la consultările de la Cotroceni. Valeriu Steriu: Este ușor ridicol

Inquam Photos / George Călin

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a declarat la emisinea ”Puterea Știrilor” că decizia partidului de a nu se prezenta la consultările convocate de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni are legătură directă cu rezultatul votului la moțiunea de cenzură, când social-democrații au înțeles că nu mai au majoritatea parlamentară pentru a putea impune un premier.

”Din moment ce am avut această moțiune care a arătat că PSD nu mai are majoritatea parlamentară pentru a desemna un prim-ministru, am luat decizia de a nu ne prezenta la această rundă de consultări”, a spus Valeriu Steriu la ”Puterea Știrilor”.

Purtătorul de cuvânt al PSD susține, însă, că partidul s-ar putea prezenta la următoarele runde de negocieri.

”Așa cum a spus și președintele Klaus Iohannis, vorbim de o primă rundă de consultări pentru a stabili un candidat pentru postul de prim-ministru. În funcție de evoluția evenimentelor, la următoarele runde vom lua în Comitetul Executiv o decizie dacă vom merge sau nu.

Mă amuză, însă, din ce am văzut până acum, că fiecare partid a venit cu câte o propunere de premier. Domnul Orban s-a propus pe dânsul, domnul Kelemen s-a propus, domnul Tomac s-a propus și nu m-ar mira ca și Minoritățile să-și propună președintele pentru postul de prim-ministru.

Este ușor ridicol și arată cât de imatură este opoziția, care a avut un singur plan, să dea jos guvernul”, a completat Steriu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *