Skip to content
Puterea Știrilor Video

De ce nu are România autostrăzi? Lucian Mîndruță pune degetul pe rană: Asta e o mare greșeală pe care o facem cu toții!

Featured Video Play Icon

Jurnalistul Lucian Mîndruță, invitat la ediția video ”Puterea Știrilor”, a vorbit, printre altele, și despre una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră: lipsa autostrăzilor.

Astfel, întrebat de ce infrastructura de transport a României este deficitară și de ce nu există interes din partea clasei politice pe această problemă, Lucian Mîndruță a atras atenția asupra unei ”mari greșeli pe care o facem cu toții”.

”Să spun de ce: te duci în fața unui cartier de blocuri din România, orice cartier, și vei constata că mașinile sunt de valoarea a cel puțin 50% din valoarea apartamentului. Peste tot(…) Asta e o mare greșeală pe care o facem cu toții, pentru că pentru noi este mult mai important consumul individual și fiecare e pentru el. D-aia, până la urmă, nu a reușit să reziste niciun Guvern care a tăiat pensii și salarii într-un scop comun, vezi ce a făcut Boc, n-a reușit să reziste niciun Guvern care nu a promis că dă mai multe pensii și salarii tăind de la infrastructură.

Noi avem un fond clar, îl știm cât e. Probabil că sunt 5-6 miliarde pe an pe care am putea să-i băgăm în infrastructură. Toate alea sunt păpate de creșteri de pensii și salarii pentru că oamenii răsplătesc cu voturi acest comportament. Avem constant, indiferent de stânga sau de dreapta, Guverne care se comport exact ca și ”Greierele” din La Fontaine”, a declarat jurnalistul Lucian Mîndruță, la Puterea Știrilor.

Amintim că România a bătut pasul pe loc în domeniul autostrăzilor de la intrarea în Uniunea Europeană deși a primit miliarde de euro pentru drumuri.

Autoritățile vorbesc de la începutul anului că vor deschide în 2019 undeva între 120 și 180 de km de autostradă, dar în realitate doar 43 de km de pe Lugoj – Deva au șanse reale de a fi date în circulație. Constructorii au început sezonul de lucrări în forță pe lotul 3 (21,2 km) și lotul 4 (22,2 km) de pe autostrada A1 Lugoj – Deva, după cum o ilustrează imagini recente publicate de Compania de Drumuri, dar și o filmare din dronă realizată de ziarul local Unirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *