Skip to content
Puterea Știrilor Video

De ce nu are viitor o alianță guvernamentală PNL-USRPLUS. Andrei Cornea: Vor fi fricțiuni mari

Inquam Photos / George Călin

Invitat la „Puterea Știrilor”, filosoful și publicistul Andrei Cornea a comentat refuzul PSD de a face alianțe electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie, considerând că social-democrații nu mai au suficiente locuri eligibile, ca în 2016, pentru a le putea ceda unor partide ”satelit”. Publicistul nu crede nici în viitorul unei alianțe PNL-USRPLUS, pe care o vede plină de ”fricțiuni”.

”Probabil că nu mai vor să târască după ei acele partidulețe mici, cum e cel al lui Dan Voiculescu sau chiar ALDE, care după aceea să aibă pretenții și să ceară locuri eligibile. Gândiți-vă că PSD, acum, nu mai poate spera decât la aproximativ jumătate din locurile eligibile pe care le avea în 2016. E clar asta. Deci nu mai au locuri pentru toată lumea, și atunci, să le mai dai și ăstora, să le dai lui Tăriceanu și lui Dan Voiculescu, oamenilor lor, ba chiar și a lui Ponta.

Bun, să spunem că nu-i dai efectiv, poate că ăla face o alianța sau ceva, dar Ponta imediat va cere diverse alte lucruri, și atunci s-au gândit că mai bine merg singuri”, a declarat Andrei Cornea.

Pe de altă parte, Andrei Cornea nu crede nici într-o alianță PNL-USRPLUS, considerând că ”vor fi fricțiuni mari” între cele două partide și le ”va fi greu să coabiteze la guvernare”.

Acum depinde și de responsabilitatea și de, totuși, raționalitatea celor care vor fi efectiv acolo, deci care vor avea fotoliile de miniștri, în conducerile celor două partide, pentru că una e o înțelegere prealabilă, o negociere și pe urmă este politica efectivă când trebuie să iei foarte multe măsuri problematice, dificile.

Dar e o șansă mare, sunt patru ani fără alegeri, patru ani în care vei putea face nenumărate lucruri. Poți să iei măsuri impopulare, pentru că ai timp să redresezi. Însă cred că și UDMR-ul va fi parte în această combinație. Cred ca este inevitabil ca aritmetică parlamentară”, a conchis Andrei Cornea.

1 comentariu la “De ce nu are viitor o alianță guvernamentală PNL-USRPLUS. Andrei Cornea: Vor fi fricțiuni mari

  1. @ Vă imaginați totuși și ce exerciții de gândire a făcut Andrei Cornea, ca să scape de gândirea lui Paul Cornea și să îi dea rezultatele pe care le prezintă public, ? Ați zice și că e un fel de „transfug al gândirii” , ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *