Skip to content
București Știri locale

De ce nu face Nicușor Dan piste de biciclete în București. Răspunsul edilului: Sunt mașini parcate peste tot

Inquam Photos / George Călin

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat, joi, cu ocazia Zilei Bicicletei, că în Bucureşti nu avem unde să facem piste de biciclete, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă.

Pe 3 aprilie, de Ziua Mondială a Bicicletei, preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Tanczos Barna, şi Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, participă la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, organizată de Asociaţia „Green Revolution”.

Chiar dacă am vrea acum să facem niște piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă și atunci primul lucru e să găsim, prin strategia de parcare, soluții alternative pentru a muta mașinile de pe prima bandă, așa încât să avem spațiu considerabil. E inutil să avem pistă de biciclete care nu e conectată cu altele și care să nu-ți permită să te duci de acasă la serviciu cu mașina”, a declarat Nicușor Dan.

Întrebat dacă intenționează să preia programul Gabrielei Firea de a acorda vouchere pentru achiziționarea de biciclete, Nicuşor Dan a spus: „A fost un program inutil, a fost o fanfaronadă. Atât timp cât n-ai piste de biciclete, ce rost are să dai vouchere unor oameni care să-și cumpere biciclete?”.

El a făcut apoi referire și la problema parcurilor neîngrijite din București.

Am început să cosim iarba din parcuri. Am explicat în conferința de ieri care a fost problema – lipsa banilor și prețurile exagerat de mari pe care le utiliza Compania municipală de parcuri, precum celelalte companii municipale. Am început și curând o să vedeți rezultatele”, a spus edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *