PSnews

Ultima Oră

De ce nu i-a spus Dan Andronic lui Băsescu de întâlnirea de la Oprea?

reporterntv.ro

Marți seară, consultantul politic Anca Mireanu (redactorul-șef al PSnews.ro) a avut un schimb dur de replici, în direct la emisiunea ”Dosar de Politician” moderată de jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire, de la postul de televiziune B1 TV, cu președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, pe tema dezvăluirilor jurnalistului Dan Andronic referitoare la fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009.

Citiți și Fraudarea alegerilor din 2009. Băsescu revine: Am aflat în septembrie anul trecut!

Astfel, Traian Băsescu a insistat, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, că a aflat abia în septembrie 2016 că în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009 George Maior, Florian Coldea, Laura Kovesi și alte persoane cu funcții importante, precum și jurnalistul Dan Andronic s-au întâlnit acasă la Gabriel Oprea.

”Eu ce-am spus public sunt lucruri pe care le știu și din ce știu atâta spun. N-am știut că s-au întâlnit în noaptea alegerilor la Oprea. Am aflat în septembrie anul trecut. Sunt dispus în fața românilor să răspund la orice întrebare care vizează alegerile din 2009. Este un filon care vrea să discrediteze cei 10 ani de mandat. Nu eu am avut majoritate în Parlament, eu am avut doar 3 ani din 10. Indiferent ce vă spune Andronic, eu vă spun că s-au văzut să vadă cine iese președinte, că sondajele dădeau un teribil echilibru și voiau să-și facă strategia pentru a doua zi. Asta e părerea mea, că altfel nu aveau ce căuta acolo, mai ales că era perioada critică a numărătorii voturilor”, a declarat fostul președinte, pentru postul de televiziune B1 TV.

Întrebat, în cadrul emisiunii de către Anca Mireanu (redactorul-șef al PSnews.ro) de ce Andronic nu l-a informat mai devreme cu privire la această întâlnire din casa lui Oprea, dacă tot îi era consultant, Băsescu a răspuns:

”Mă impresionează frământările dumneavoastră. Andronic a fost consultant și pentru Adrian Năstase și pentru Tăriceanu și pentru mine. Nu mi-l atribuiți mie, că lucrează pentru cine are contract. Nu cred că el a știut de aceste întâlniri (de fapt, Andronic însuși a scris despre întâlnirea șefilor de instituții la Oprea acasă – n.r.). Mi-a spus abia anul trecut în septembrie. Consultant fiind, el își ține ușile deschise în toate direcțiile”, a replicat Traian Băsescu.

Redactorul-șef al PSnews.ro, Anca Mireanu, a lansat semne de întrebare în legătură cu relația de confidențialitate dintre Dan Andronic și președintele PMP Traian Băsescu din vremea respectivă, adăugând că ”Este foarte ciudat că domnul Andronic a păstrat confidențialitatea unei întâlniri în defavoare, prejudiciind clientul, care era unul de maximă importanță”.

În replică, fostul președinte al României a răspuns evaziv că ”așa este și sunt convins că pentru Dan Andronic nu e nicio relevanță că îmi aduce un prejudiciu. Pentru el importantă este șansa jurnalistică dar nu îl pot acuza pentru asta”.

Dan Andronic, omul sistemului

Jurnalistul Dan Andronic este urmărit penal, acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. Procurorii DNA spun că ar fi ascuns adevărul în declaraţiile date anchetatorilor în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu. În acest dosar sunt cercetate Elena Udrea şi fiica cea mare a fostului preşedinte, Ioana Băsescu.

„Eram euforic, îl sun pe Gabriel Oprea Îi spun care-i rezultatul, îl știa și el. Gabriel Oprea îmi zice: „Vino repede încoace, avem nevoie de tine!”. Întreb unde, îmi spune că la el acasă. Am înțepenit. Acolo era Statul! În acel birou se găseau George Maior, directorul SRI, Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, Laura Codruța Kovesi, procurorul general al României, Gabriel Oprea, fost ministru de Interne și încă o persoană înaltă pe care nu o cunoșteam. Voturile din diaspora. Aici, Florian Coldea avea multe date și cifre, dar și George Maior primea informații. Cred că, atât cât am stat eu acolo, Kovesi a primit cel puțin două telefoane la care a răspuns: „Da, domnule Președinte”. După care ieșea din încăpere și continua discuția. În mod evident, Kovesi era o parte importantă a grupului, înțelegeam din modul în care punea întrebările referitoare la acțiunile ce se pot întreprinde. Au rămas în acea încăpere Laura Codruța Kovesi, George Maior, Florian Coldea, Gabriel Oprea…Oamenii care au făcut posibilă victoria lui Traian Băsescu în 2009”, declara Andronic în urmă cu ceva timp.

Făcând o scurtă retrospectivă a firului dezvăluirilor care au aruncat în aer scena politică, întrebarea firească este: Ce s-a întâmplat în septembrie anul trecut, de și-a adus brusc aminte Dan Andronic de o întâmplare care ar fi trebuit să fie relatată imediat clientului ale cărui interese le reprezintă?

 

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Elis

    19 aprilie 2017, 12:04 la 12:04

    Unde a fost d-na Mireanu pana acum? De ce nu a aparut sa ne spuna ea, vehement, pana in 2014 adevaruri dureroase si numai de ea stiute despre Base? D-na Mireanu ati auzit de oameni care „joaca la doua capete” si care de regula sunt prinsi prea tarziu? Aveti vreo tehnica de descoperire a acestora? Eu as vrea s-o stiu …ca sa o aplic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi