Skip to content
Politică

De ce nu va reuși PSD să o demită pe Clotilde Armand. Analistul Bogdan Lefter: „Subiectul e de mult închis”

Inquam Photos / George Călin

PSD a început demersurile pentru referendumul care ar putea duce la demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. În acest context, analistul politic Ion Bogdan Lefter susține că șansele social-democraților în ceea ce privește demiterea edilului Sectorului 1 sunt zero, atât timp cât „nu există motive, nu există argumente, nu există datele pentru a se putea ajunge la o demitere”.

„Este o operațiune de imagine pe care PSD-ul o încearcă în perioada de mari călduri ale verii și în lipsă de ceva politic mai bun de făcut, în lipsă de idei și de strategii de relansare. Subiectul iluzoriei fraudări a votului de la Sectorul 1 în alegerile locale e de mult închis.

Dacă privim subiectul cu seriozitate au fost sesizate autoritățile competente, s-a făcut o investigație, dar nu s-a întâmplat nimic. Există niște imagini filmate de camerele de luat vederi, plasate în diverse puncte ale clădirii în care se strânseseră sacii cu voturi, însă acestea nu dovedesc nimic. E suficient pentru ca într-o operațiune mediatică mai mult decât politică, PSD și canalele de televiziune care continuă să susțină formula Dragnea a politicii românești să reia subiectul, iar liderii partidului să strângă semnături pentru a cere demiterea primarului Sectorului 1”, spune analistul.

De asemenea, acesta susține că „oricând poți strânge semnături, oricâte și pe orice subiect”, însă acestea nu vor duce la demiterea primarului Sectorului 1.

„Lumea e obișnuită deja în această perioadă supermediatică să își pună numele pe tot felul de petiții și PSD va încerca în acest fel să puncteze la capitolul imagine, să își mai energizeze trupele de susținere și în felul ăsta să rezilieze o nemaipomenită furtună între un pahar cu apă”, spune Lefter.

Nu există șanse, nu există motive, nu există argumente, nu există datele pentru a se putea ajunge la o demitere de primari”, spune Ion Bogdan Lefter.

PSD a început demersurile pentru referendumul care ar putea duce la demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. În realitate, dincolo de retorica politică, demersul social-democraţilor este unul foarte dificil, pentru a fi dus până la capăt fiind necesare parcurgerea mai multor etape anevoioase şi care presupun o mobilizare fără precedent.

Sunt peste 15.000 de semnături strânse. Ne trebuie 52.000 sau 53.000 de semnături. (…) E clar că doamna Clotilde Armand a coordonat un grup infracţional care a dus la fraudarea alegerilor. De ce stau procurorii şi nu termină ancheta? (…) Dacă nu se încheie ancheta, o să mergem în zona cu referendumul şi o să ne implicăm direct, absolut tot partidul” a declarat Marcel Ciolacu, într-o intervenţie la Antena 3, care a subliniat că planul va fi gata la sfârşitul lunii august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *