Skip to content
Puterea Știrilor Video

De ce nu vor USR-iștii transparentizarea finanțării ONG-urilor. Daniel Zamfir (PSD): Barna, Ghinea și Drulă au patentat ceva extrem de periculos

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, senatorul PSD Daniel Zamfir critică atitudinea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, precizând că în loc să se preocupe de situația pandemică din România, ministrul este foarte activ în spațiul social media și mai puțin în spațiul public. Senatorul spune că miniștrii USR au patentat ceva ”extrem de periculos”, instituția consilierilor onorifici. Acești sfătuitori, adaugă social-democratul, veniți din zona ONG-urilor, ar putea accesa date clasificate în folosul organizațiilor din care provin.

„Vlad Voiculescu este foarte prezent în spațiul social media, e pe Facebook de dimineață până seara. Eu am constatat că domnul Voiculescu, venind la un moment dat să îl susțină pe colegul lui, Claudiu Năsui, în Parlament, posta pe Facebook, nu avea nicio treabă. Activitatea pe Facebook a domnului Voiculescu este una extrem de intensă, intră în comentarii, răspunde comentariilor.

" "

Eu nu știu când are timp la minister să facă ceea ce trebuie să facă atât timp cât el este pe Facebook. Și el, și domnul Năsui, și domnul Drulă, și domnul Ghinea, și domnul Barna au început să patenteze, ceea ce este extrem de periculos în România, instituția consilierilor onorifici. Ăia sunt niște prieteni din grupul de interese, în general din ONG-urile unde au activat ei. Fără răspundere oficială, fără fișa postului, nu dau socoteală în fața nimănui decât în fața domnului ministru care i-a și numit. 

Acești consilieri onorifici nu sunt altceva decât un grup de interese care gravitează în jurul ministrului, pun stăpânire pe conducerea ministerului, dau ordine funcționarilor din minister fără să aibă niciun fel de răspundere și mă pot trezi oricând ca un astfel de de consilier onorific să aibă acces la baza de date a unei licitații, iar aceste date să ajungă la un anumit competitor și acel competitor să sponsorizeze un ONG.

Acum realizez de ce USR ține cu dinții ca procesul de finanțare al ONG-urilor să fie netransparent, deci iată de ce”, spune Daniel Zamfir.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *