De ce pensia recalculată intră mai devreme pe card? În ce zi? Șeful Casei de Pensii anunță

Sursă foto: Daniel Baciu

De ce pensia recalculată intră mai devreme pe card? În ce zi? Șeful Casei de Pensii afce un anunț ciudat și spune că pensia mărită vine mai repede pe card.

Pensie recalculată pentru toți pensionarii din luna septembrie, potrivit noii legi a pensiilor. Acest lucru se întâmplă deja. Unii pensionari au primit, deja, pensia mărită de la poștași.

De ce pensia recalculată intră mai devreme pe card? În ce zi? Șeful Casei de Pensii anunță

Mai sunt 2.300.000 de pensionari care au optat pentru a primi pensia pe card. Potrivit normelor în vigoare de la Poșta Română și Casa de pensii, pensiile sunt virate pe card nu mai devreme de 12 ale fiecărei luni. Procesul se întinde pe durata a două zile în 12 și 13 septembrie luna aceasta.

Totuși, Daniel Baciu a indicat posibilitatea ca pensia să intre pe card cu o zi mai devreme pe 11 septembrie.

„Prin noua lege, creșterea per total de 26,65%, ca sumă e o creștere medie de 622 de lei. Drepturi bănești pe care le primesc pensionarii în această perioadă, vorbim de aproximativ două săptămâni în care poștașii merg la domiciliile pensionarilor pentru a achita aceste drepturi de pensie. Pe 11 sau 12 se vor achita pensie care au card bancar”, a declarat Daniel Baciu, președintele CNPP, pentru România TV.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: