Skip to content
Puterea Știrilor Video

”De ce poți să stai îngrămădit cu alții în autobuz și nu poți merge la sala de sport?!” Deputatul PSD Dan-Cristian Popescu critică noile restricții

Inquam Photos / Alexandru Busca

Invitat în studioul Puterea Știrilor, deputatul PSD Dan-Cristian Popescu critică decizia Guvernului de suspendare a activității sălilor de sport și fitness în localitățile unde rata de infectare cu Covid-19 este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori, susținând că nu înțelege „de ce poți să stai îngrămădit cu alții în autobuz și nu poți merge la sala de sport?!”.

„Eu vin acum de la niște analize și mi s-a recomandat să fac mai mult sport. De ce poți să stai îngrămădit cu alții în autobuz și nu poți merge la sala de sport?!

" "

Cred că bunul simț obligă ca unele măsuri să aibă în spate ceva logic. Dacă stai la un metru față de o persoană este rău, haideți să nu mai stea nimeni nicăieri. Mai este și acel exemplu de la aeroport, unde ești ținut la doi metri față de alte persoane și, după ce intri în avion, oamenii stau unul lângă altul. Sunt niște lucruri ilogice sau făcute în mod ipocrit doar pentru imagine, doar pentru a arăta că ne pasă, când de fapt se vede că nu ne pasă.

Dacă niște lucruri nu sunt bune, haide să nu le facem deloc, dar hai să vedem ce măsuri trebuie luate sau nu. Oricum, mare parte dintre informațiile aruncate pe piață în prima parte a pandemiei s-au dovedit a nu fi reale. Se spunea la începutul pandemiei că dacă pui mâna pe un obiect și imediat pune mâna altcineva ia virusul, dar nu este adevărat. Virusul nu se ia atât de ușor, se ia dacă stai la o distanță mică față de altă persoană și vorbești fără mască. Nu s-au confirmat acele teorii, pentru că dacă s-ar fi confirmat ar fi trebuit ca toată lumea să fie infectată de atunci și până acum vorbim doar de 5% din populația globului care a avut virusul”, spune social-democratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *