Skip to content
Societate

De ce refuză unii politicieni să poarte mască. CTP: Ăștia-s oamenii politici. Nu există principii, repere, cuvânt pe care să și-l țină

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat vineri seară la Digi24 refuzul politicienilor de a purta mască. În opinia sa, la unii este un gest de putere, în vreme ce la alții este, din contră, un gest de sfidare a puterii. El i-a luat ca exemplu pe Donald Trump, președintele SUA, și pe Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Cristian Tudor Popescu a amintit de refuzul lui Dumitru Buzatu de a purta mască la o ședință a CJ Vaslui.

„Domnul Buzatu de la Vaslui a refuzat cu brutalitate, fără să aducă vreun argument în sprijinul domniei sale, a venit la o ședință CJ refuzând să poarte mască. El nu a adus vreun argument, că stă la distanță, că și-a făcut un test fulger, că și-a luat temperatura chiar înainte de a intra în sală. El a spus că nu vrea sa poarte mască: Voi să fiu un anti Zorro. Iar autoritățile pot lua măsurile de rigoare”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

El a arătat că refuzul lui Dumitru Buzatu e chiar mai categoric decât al șefului său de partid, Marcel Ciolacu.

„E un pas mare față de șeful său, dl Ciolacu, care a refuzat să poarte masca, dar a venit cu un așa-zis argument, masca mă face strănut. Nu, dl Buzatu refuză pur și simplu”.

Explicația gestului lui Dumitru Buzatu este aceea că liderul PSD Vaslui vrea să înfrunte autoritatea politică a guvernului, de aceea se poziționează mereu invers.

„Prin refuz, dl Buzatu vrea să invalideze puterea politică a guvernului. El spune politica voastră e o tâmpenie, nu există niciun covid, o să moară lumea de foame din cauza voastră. Dacă politica era invers, ca în Brazilia, unde Bolsonaro nu vrea să țină cont nici la 30.000 de morți, atunci dl Buzatu proceda pe dos: era în combinezon, apărea cu vizieră. Ăștia-s oamenii politici. Nu există principii, repere, cuvânt pe care să și-l țină”, a mai spus CTP.

În schimb, la Donald Trump, președintele SUA, care și el refuză să poarte mască, lucrurile stau pe dos. Pentru că el reprezintă puterea, o mască pe figură ar fi un semn de slăbiciune.

„Trump nu dorește să i se știrbească imaginea de putere prin punerea măștii. Sunt intangibil. Masca arată în ultimă instanță frica de virus. Nu vrea să transmită acest mesaj. Și dl Orban a refuzat la început să poarte mască, din aceleași considerente”, a explicat jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *