Skip to content
Politică

De ce riscă Diana Tușa să nu mai pupe candidatură la Primăria Sectorului 1 / EXCLUSIV

De ce riscă Diana Tușa, deputat PNL (şi nu numai PNL) să-şi pună pofta-n cui în ceea ce priveşte propria candidatură la Primăria Sectorului 1, în alegerile din primăvara anului viitor.

Pentru cei care au fost plecaţi din faţa ştirilor în ultima săptămână, menţionăm că Partidul Național Liberal a publicat un decalog în care vorbește despre calitățile pe care trebuie să le aibă viitorul candidat liberal la alegerile locale și parlamentare din 2016. Încă de la început, partidul punctează că viitorii săi candidați nu pot fi traseiști şi nu pot avea probleme cu justiția. Cele două criterii nu le trebuie prea multă justificare, dacă ținem cont de actualul circ penibil de pe scena politică.

Până aici, toate bune şi frumoase. Atât doar că la Primăria Sectorului 1 clipeşte semnalul de avarie: PNL încalcă grav regula non-traseismului, de parcă ea n-ar fi existat niciodată.

O ştiţi dumneavoastră pe o plimbăreaţă, Diana Tuşa, dospită în cuptorul găştii Andrei Chiliman-Vlad Moisescu? Gurile rele spun că ea a fost scoasă la înaintare pentru că ar fi omul potrivit să acopere găurile negre lăsate de gruparea Chiliman-Moisescu la Primăria Sectorului 1.

CITIŢI ŞI: EXCLUSIV Dosar de candidat: obscura Diana Tuşa se visează primar

Probabil indecisă din fire, Tuşa a sărit din partid în partid doar pentru a-și atinge propriul obiectiv. După ce, în 2012, a câștigat un mandat de deputat cu ajutorul PNL-ului USL-ist la acea vreme, în 2013 Tuşa a trecut în tabăra lui Andrei Chiliman, care tocmai înființase o tentativă de partid politic, denumită Inițiativa România Liberală (IRL). Lucrurile au evoluat rapid, iar din IRL, Tușa s-a pomenit odată cu Chiliman în Forța Civică, apoi în PNȚCD, pentru a trece, la scurt timp, în tabăra PDL, tot în suita fostului primar de la Sectorul 1. Surpriza a venit abia în 2014, când PNL și PDL au fuzionat, iar liberalii s-au văzut nevoiți să se spele pe cap cu traseiștii, inclusiv cu cei portocalii, cu care se faultaseră pe vremea guvernelor lui Traian Băsescu.

În noul PNL, PDL-iştii şi traseiştii par să fie, deocamdată, curaţi şi plăcut uscaţi. Chiar dacă partidul își propune să trimită în cursa electorală personaje politice fără un trecut marcat de traseism, acest lucru poate fi posibil dacă Diana Tușa iese din cursă; altminteri, PNL-ul ar putea foarte bine să-şi schimbe imnul din „Verde-nrourat” în „Dust in the Wind” („Praf în vânt”).

1 comentariu la “De ce riscă Diana Tușa să nu mai pupe candidatură la Primăria Sectorului 1 / EXCLUSIV

  1. stie lumea ca ea este nevasta lui iosif buble care a plecat de la antena 3 ca sa poata sa muste psd? plus faptul cum l-a luat pe bublle de la nevasta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *