Skip to content
Politică

De ce s-a grăbit premierul să anunțe relaxarea restricțiilor, deși cifrele pandemiei sunt neschimbate

Facebook

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, urmând să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată. Premierul a declarat, de asemenea, că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate.

DETALII AICI: Florin Cîțu: De la 1 iunie vom începe revenirea la normalitate! Anunț constituirea unui comitet interministerial pentru acest lucru

Decizia premierului de a anunța revenirea la normalitate, deși țara noastră nu este în grafic cu vaccinările, are legătură cu valul mare de critici cu care premierul se confruntă în ultima perioadă în Partidul Național Liberal (PNL). Așa cum PS News a scris AICI, tot mai mulți liberali din țară îi reproșează premierului Florin Cîțu că nu ține cont de îngrijorările și revoltele din țară, iar lucrul acesta duce partidul către prăpastie. Conform unor sondaje interne, partidul condus de Ludovic Orban a pierdut 5 procente în ultimele luni, PNL decontând haosul din Sănătate, deși ministerul de resort este condus de Vlad Voiculescu de la USRPLUS.

Partidul o ia la vale, iar lucrul acesta se vede în sondajele noastre. La București am pierdut chiar 5 procente, tot ce se întâmplă în Guvern decontează PNL, iar Florin Cîțu pare că nu vede. Sau poate nu-l interesează. Noi avem mari probleme cu primarii, nu știu cât mai poate ține Florin Cîțu în frâu revolta din teritoriu. Cu cât îl păstrează mai mult pe Voiculescu la Sănătate, cu atât mai mult va deconta partidul în sondaje. E revoltător. PNL nu arăta deloc așa cu Ludovic Orban”, au declarat surse liberale pentru PS News.

Astfel, Florin Cîțu este conștient că la Congresul PNL va fi foarte greu să mai găsească sprijinul colegilor de partid, dacă revolta va continua, astfel că se decide să dea „o lovitură de imagine”. În ciuda faptului că numărul cazurilor la terapie intensivă în România continuă să fie în creștere, iar ritmul de vaccinare nu e tocmai cel așteptat.

În acest moment, Partidul Național Liberal (PNL) este împărțit în 3 facțiuni. Organizațiile fidele lui Ludovic Orban anunță rând pe rând susținerea actualului lider al partidului pentru un nou mandat la Congresul din toamnă și critică anumite decizii luate de Guvernul Cîțu. De cealaltă parte, însă, deși nu a anunțat public că va candida pentru postul de președinte al PNL, Florin Cîțu se pare că aspiră și el la fotoliu.

În PNL există în această perioadă și o a treia facțiune, cea a nehotărâților, care ar prefera un „suflu nou” la conducerea formațiunii politice. Aceștia consideră că Ludovic Orban trebuie să își asume eșecul de la alegerile din decembrie și să facă un pas înapoi. În ceea ce îl privește pe Florin Cîțu, nehotărâții din PNL susțin că este un personaj prea slab și nu are capacitatea să ducă partidul spre victorie în alegerile următoare.

Congresul PNL ar urma să aibă loc în toamnă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *