Skip to content
Politică

De ce s-a distanțat Emil Boc de PDL

Este deja cunoscut faptul că fostul premier Emil Boc sprijină candidatul PMP la alegerile prezidențiale, în persoana Elenei Udrea, și nu candidatul ACL, formațiune din care el face parte.

Emil Boc a declarat la un post de știri local faptul că îl îngrijorează soarta țării dacă PSD câștigă alegerile prezidențiale, afirmând că Elena Udrea are o mentalitate sănătoasă.

„Elena Udrea are o mentalitate sănătoasă. Președintele dă direcția. El trebuie să arate direcția țării. România încă mai trăiește din ce am făcut noi. Ponta încă mai trăiește din sacul rămas de la noi. Mă îngrijorează soarta țării, dacă PSD ia puterea și la Cotroceni. 

De aceea mă uit în partea Dreaptă, dar pe domnul Iohnnis nu-l cunosc. E un primar pe care să îl respect”, a transmis Boc.

Emil Boc a declarat că „îl doare sufletul” pentru că PDL nu are un candidat la prezidențiale, pentru că e un partid pe care l-a condus șapte ani.

„Mă doare sufletul că partidul meu nu are un candidat la prezidențiale. Nu pot să spun că nu mă doare acest lucru. E un partid pe care l-am condus 7 ani de zile și am făcut tandem bun cu președintele Traian Băsescu”, a afirmat Emil Boc.

Primarul Clujului a mai spus că el le-a transmis colegilor săi din democrat-liberali să nu facă fuziunea cu PNL, pentru că o să dispară PDL. Totodată, Boc este de părere că pe el nimeni nu-l poate acuza că nu se poate face frate peste noapte cu PNL, pentru că el a avut o line politică pe care a urmat-o în acești ani.

Nici ei nu au ținut cont când le-am spus: ”Nu faceți fuziunea cu PNL, nu e un lucru bun să dispară PDL”.PDL nu mai există azi. PDL este topit. Atunci eu ce obligații morale am față de acest partid. 

Cei care conduc partidul să își asume destinele lui. Așa l-au condus că l-au desființat. Eu sunt de vină că ei au decis să îl topească în PNL. Eu cu PNL m-am luptat din 2007 încoace în toate competițiile electorale. Dar la baionetă! Nu așa în declarații în baie sau la televizor. M-am bătut în referendumurile pentru suspendarea președintelui, în alegerile parlamentare, europarlamentare. M-am luptat aici la alegerile locale, unde m-am luptat la baionetă cu USL. Pe mine nimeni nu mă poate acuza că nu mă pot face frate peste noapte cu PNL -ul, pentru că eu am avut o linie politică pe care am urmat-o în acești ani”, a mai transmis Boc.

2 comentarii la “De ce s-a distanțat Emil Boc de PDL

  1. Din punctul lui de vedere, Boc pare sincer de data asta. Doar ca nu vrea sa foloseasca el ordonanta si sa treaca la PMP. Asa ca a gasit o cale mincinoasa ca sa ajunga tot acolo. Se roaga de Predoiu sa-l elibereze de glie, dandu-l afara din PDL. Ca altfel isi pierde mandatul. Iar Predoiu se pare ca executa. Astia sunt cei ce vorbesc de traseism si tradare.

  2. Toate bune si frumoase in alocotiunea acestui purtator se cuvant sl functiei sale .Sacul lasat mostenire–cu precadere imprumutul de la FMI—atarna greu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *