Skip to content
Politică

De ce se AGITĂ Maria Grapini la Parlamentul European! CULISELE unei disperări EXCLUSIV SURSE

WorldPress.com

Halucinanta abnegație a eurodeputatei Maria Grapini – deja celebră pentru numeroasele sale agramatisme revărsate oriunde, oricum –, care s-a strofocat, zilele acestea, la dezbaterile din Parlamentul European privind România, să ”justifice” gravele violențe săvârșite pe 10 august, în Piața Victoriei, laolaltă cu mutilarea legilor Justiției și a Codurilor penale, este cauzată chiar de disperarea acestei traseiste politice, care încercă să-i înduplece pe Liviu Dragnea și pe Călin Popescu-Tăriceanu să-i ofere un loc eligibil pentru viitoarele europarlamentare.

Desigur, Grapini face acum ceea ce a făcut de-a lungul întregii sale existențe politice: apără interesele tuturor politicienilor certați cu legea, de la Dan Voiculescu la Liviu Dragnea&Co.

Cum se roagă de Dăncilă

Potrivit surselor PSnews.ro, Maria Grapini a tot stăruit, de-a lungul ultimelor două luni, pe lângă ”prietenele” sale din PSD – printre care, inevitabil, și premierul Viorica Dăncilă –, rugându-le cu cerul și cu pământul să-i ”rezolve” un loc călduț pe lista lui Dragnea pentru Parlamentul European. Dăncilă – partenera ei de shoping la Bruxelles – i-a promis că va face lobby pe lângă șeful PSD, dar, până în acest moment, Grapini nu a primit nici cel mai mic semn de bun augur. Aceasta în condițiile în care Dragnea a oferit deja aceleași locuri pe lista pentru PE oamenilor mai multor baroni care l-au ajutat să îngroape rebeliunea facțiunii Firea-Stănescu-Țuțuianu, motiv pentru care încă se negociază la greu pe acest subiect, iar Grapini nu face parte din niciun scenariu.

La poarta ALDE  

Demersuri similare a încercat Grapini și în ALDE, via prietena Grațiela Gavrilescu (o vorbitoare la fel de bună ca ea), dar nici Tăriceanu nu s-a arătat interesat de fosta PC-istă, ba dimpotrivă, având în vedere numărul foarte restrâns de mandate la care visează șeful Senatului. Vă reamintim că, în august 2018, Maria Grapini a fost reclamată la CNCD pentru un mesaj distribuit pe Facebook în care i-a jignit pe românii din diaspora care își anunțaseră prezența la mitingul antiguvernamental din Piața Victoriei, debitând că aceștia ar trebui ”să plătească o taxă de prost la USR”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *