PSnews

Ultima Oră

De ce se GUDURĂ Dragnea pe lângă Iohannis. Culisele RĂZBOIULUI din PSD EXCLUSIV

stirilekanald-ro

Deşi Liviu Dragnea nu rata nici cea mai mică ocazie, în urmă cu doar două-trei luni, pentru a sări zilnic la beregata preşedintelui Klaus Iohannis (asupra căruia lansa atacuri şi acuzaţii pe bandă rulantă), conducătorul pesediştilor nu numai că şi-a înghiţit limba, treptat-treptat, până când a „uitat” cu desăvârşire să mai taxeze poziţiile Cotrocenilor, dar, mai nou, s-a şi transformat într-un… aplaudaci tv al şefului statului!

Mai exact, potrivit surselor PSnews.ro, până şi celor mai fideli lideri din camarila lui Liviu Dragnea le-au vuit tâmplele a cutremur, duminică, când şi-au auzit conducătorul suprem – chiar la România TV, organul mogulului infractor Sebastian Ghiţă – gudurându-se la scenă deschisă pe lângă preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-a portretizat, zâmbitor, drept „un om de bună credinţă” care „gândeşte româneşte”, lăsând chiar să se înţeleagă că, în opinia sa, neamţul este un preşedinte bun!

Laudele lui Dragnea

Cred că şi preşedintele Iohannis gândeşte româneşte. Îl simt, cred că este un om de bună credinţă şi că gândeşte româneşte!”, şi-a mărturisit Dragnea simţămintele lăuntrice. La insistenţele realizatorilor, care (fireşte!) se căzneau să smulgă un atac, cât de mic, la adresa Cotrocenilor, şeful pesediştilor a apreciat că Iohannis ar fi „un preşedinte mult mai bun”, dacă ar fi „mai comunicativ”, ceea ce înseamnă, indirect, că Liviu Dragnea îl consideră pe Klaus Iohannis un preşedinte cel puţin bun! „Dacă ar fi mai comunicativ şi mai deschis, cred că ar fi un preşedinte mult mai bun. Preşedintele României trebuie să gândească româneşte, trebuie să ardă pentru români. Să fie mult mai deschis pentru că românii sunt mai deschişi, mai vii!”, s-a dezlănţuit Dragnea, mare expert în „românologie”.

Frontul PSD

În realitate, non-combatul lui Dragnea în ceea ce-l priveşte pe Iohannis reprezintă, potrivit surselor PSnews.ro, doar o strategie prin care teleormăneanul intenţionează să închidă (pe o perioadă determinată) frontul cu Palatul Cotroceni (război în care a avut numai de pierdut, mai cu seamă pe fundalul scandalului iscat de trecerea controversatei Ordonanţe 13) şi să-şi axeze acţiunile pe conflictul intern din PSD. Aceasta în condiţiile în care, după recenta sacrificare a lui Şerban Nicolae, contestatarii lui Dragnea nu sunt numai pesediştii din tabăra ex-premierului Victor Ponta, ci şi prietenii lui Nicolae (dintre care îi numim pe Codrin Ştefănescu şi pe Liviu Pleşoianu, mari susţinători ai graţierii de orice tip prin mutilarea Codurilor penale).  

Remanieri cu adresă

A doua explicaţie a „păcii” cu Iohannis rezidă în faptul că Dragnea vizează, într-un viitor apropiat, o serie de remanieri – cea mai dorită ţintindu-l pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în contextul finalizării noului pachet legislativ referitor la Justiţie –, or, în acest context delicat, şeful PSD este nevoit să îşi mimeze bunele intenţii pentru a fenta vigilenţa lui Iohannis. Nu în ultimul rând, alte remanieri decât cea care îl vizează pe Toader ar putea stârni oarece noi nemulţumiri în PSD, turnând gaz pe focul celor deja existente. Pentru toate aceste motive, Dragnea speră să-l menţină pe Iohannis întro stare de non-combat, mai cu seamă în perioada imediat următoare.     

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi