Skip to content
Coronavirus

De ce se închid şcolile, dar nu şi after-school-urile. Ce recomandări face Ministerul Educaţiei

Inquam Photos / Octav Ganea

Școlile, grădinițele și liceele se închid de miercuri, din cauza coronavirusului. Măsura va fi valabilă până în 22 martie și poate fi prelungită. Totuși, unele after school-uri vor rămâne deschise.

Este vorba despre cele private, care au statut de societăți comerciale și nu de instituții de învățământ, a explicat ministrul interimar al Educației, Monica Anisie.

Recomandarea către părinți și copii este de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate”, a spus Monica Anisie la Digi24.

After school-ul care se desfășoară în cadrul unităților de învățământ este închis, pentru că aparține de unitatea de învățământ. Dacă vorbim de after school-urile private, acestea nu aparțin de Ministerul Educației. Sunt societăți comerciale sau au altă formă de organizare, nu sunt unități de învățământ preuniversitar. Măsura Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență de aplică unităților de învățământ preuniversitar. Aici includem și palatele și cluburile copiilor, grădinițele, liceele, școlile provesionale”, a explicat ea.scoli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *