Skip to content
" "
Politică

De ce tace George Maior? Cristoiu lansează trei ipoteze privind amuțirea fostului șef SRI

" "

Într-o postare pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu lansează trei ipoteze de lucru în cazul tăcerii lui George Maior în contextul dezvăluirilor făcute de fosta șefă PMP, Elena Udrea.

Astfel, Ion Cristoiu precizează că declarațiile făcute de Elena Udrea sâmbătă seara l-au făcut să tresară, având în vedere faptul că Udrea a precizat că știa de existența pozelor de la Paris de la George Maior.

„De ce tace George Maior? E de acord cu acuzațiile aduse de Elena Udrea SRI-ului, pe care l-a condus timp de nouă ani?
Am mai scris și am mai zis, cred, că unul dintre momentele postdecembriste enigmatice, pe cale să bată venirea minerilor la București, rămîne cel cu filajul de la Paris.
De aceea, din noua spovedanie a Elenei Udrea, de sîmbătă seara, m-a făcut să tresar dezvăluirea că a știut de existența fotografiilor de la George Maior înainte ca acestea să apară. Cică George Maior i-a zis c-a aflat de existența lor de la Florian Coldea.

Prin această confesiune, Elena Udrea scoate din cauză SRI în afacerea de la Paris.
Dacă directorul SRI i-a spus Elenei Udrea că există niște fotografii cu ea și Alina Bica la Paris (ca de obicei, Elena Udrea nu dă și amănunte în stare să susțină o anchetă – în cazul de față, amănuntul Cine deținea fotografiile înainte de apariția lor pe site-un misterios) e imposibil ca SRI să fi făcut filajul și să fi aranjat publicarea pe site. Dacă ar fi fost o Operațiune SRI, nu cred că directorul SRI ajungea cu nebunia pînă acolo încît să deconspire Operațiunea tocmai Elenei Udrea”, scrie Cristoiu.

Cristoiu mai transmite un motiv pentru care dezvăluirile Elenei Udrea de sâmbătă l-au făcut să tresară și anume cum de George Maior nu știa de ce face Florian Coldea, în contextul în care într-un interviu televizat de la B1 Tv,  Maior a precizat că el a fost cel care a semnat toate mandatele de intereptare în cazurile de corupție.

„Dezvăluirea din spovedania de sîmbătă m-a făcut să tresar însă și din alt motiv.
Elena Udrea pune pe seama prim adjunctului Florian Coldea o vastă Operațiune, de fapt mai multe Operațiuni, desfășurate din 2006 pînă în 2015, de implicare ilegală în viața politică, mediatică și juridică a României.

George Maior și-a dat demisia abia în ianuarie 2015.
Pînă acum, pînă în ianuarie 2015, George Maior a fost din 2006 director SRI.
Cum de n-a știut ce face Florian Coldea?
Cum de nu i-a adus nimeni la cunoștință din cadrul Serviciului?
Desigur, sunt mulți nătîngi pe piața media care, dîndu-se specialiști în domeniul Intelligence, un domeniu presupunînd realități aparte, susțin că George Maior era director numit politic.
Da, dar așa cum George Maior a declarat în interviul acordat lui Dan Andronic, el a fost cel care a semnat toate mandatele de interceptare în cazurile de Corupție.”, precizează Ion Cristoiu.

Jurnalistul Ion Cristoiu transmite că în contextul în care Udrea susține că interceptările erau mijloace pentru Coldea de a face Poliție Politică, George Maior apare ca un „terchea- berchea”. Cristoiu întreabă dacă este de crezut faptul că Maior era o „paiață” a lui Coldea, unul căruia îi poruncea Coldea ce să zică despre SRI.

„Elena Udrea susține că interceptările erau mijloace pentru Florian Coldea de a face Poliție politică.
Să mă ierte Dumnezeu! dar George Maior apare aici ca un terchea-berchea de colecție.
Cum adică, timp ce nouă ani a semnat mandate ilegale, vîrîte sub nas de Florian Coldea?
Timp de nouă ani emblema SRI a fost George Maior și nu Florian Coldea, care a ținut să aibă un low profile.
George Maior a vorbit în Parlament despre realizările SRI. George Maior a vorbit despre legalitatea acțiunilor SRI în interviuri și declarații de presă.
Să credem că George Maior era o paiață a lui Florian Coldea, unul căruia îi poruncea Florian Coldea ce să zică despre SRI?

Acestei întrebări se cuvine să-i răspundem cu o altă întrebare:
De ce tace George Maior la acuzațiile aduse de Elena Udrea Serviciului cu a cărei măiastră conducere s-a lăudat timp de nouă ani?

George Maior nu mai e director al SRI.
Ce-l oprește să intervină în acest scandal care pune la îndoială cei nouă ani de mandat în fruntea SRI, care-l pune pe el într-o lumină proastă, cea de tăntălău tras pe sfoară zilnic de ofițerii SRI?

Ipotezele lui Cristoiu privind faptul că Maior nu intervine în scandalul care a acaparat SRI, sunt următoarele:

Ar fi mai multe ipoteze:

„George Maior nu vrea să intervină considerînd acuzațiile Elenei Udrea povești vînătorești.
George Maior se teme să n-o supere pe Elena Udrea știind că aceasta l-ar putea da în gît mai ceva decît pe Oreste.
George Maior îl urăște pe Florian Coldea și tace sperînd că fostul său adjunct va fi debarcat.
Sunt ipotezele mele.
Dvs ce credeți?
Aveți și alte ipoteze?” scrie Ion Cristoiu pe Blogul personal.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *