De ce țin românii postul Paștelui și ce consumă în această perioadă?

legume
Sursa foto: pixabay

Suntem în postul Paștelui, cel mai lung și aspru Post de peste an. În această perioadă, credincioșii ortodocși se abțin de la carne, ouă și lactate. Mulți le înlocuiesc cu alimente vegetale sau semi-preparate de post pe care le găsim în magazine, dar care nu sunt neapărat cele mai sănătoase, avertizează medicii.

Medicii și nutriționiștii spun că trebuie să fim mai atenți la ce mâncăm în această perioadă de post, astfel încât organismul nostru să primească necesarul zilnic de nutrienți.

47% dintre românii din mediul urban ţin postul Paştelui, iar 77% spun că preferă mâncarea gătită

Potrivit unui sondaj, 47% dintre românii din mediul urban țin postul Paștelui, iar cifrele sunt asemănătoare cu cele din anii trecuți.

21% dintre cei intervievați au declarat că postesc miercurea și vinerea, 15% ţin ultima săptămână din post, în Săptămâna Mare, iar 11% țin tot postul.

Doar 39% dintre români sunt motivați de credința în Dumnezeu

În ceea ce privește motivele pentru care românii țin post, sondajul arată că pentru 64% postul reprezintă o tradiție în familie, 42% din motive de sănătate, în timp ce 39% dintre respondenți au declarat că motivul este credința în Dumnezeu. (sursa: Reveal Marketing Research)

Întrebați ce anume consumă în perioada postului, 77% spun că preferă mâncarea gătită de post, 69% preferă salatele de crudități și fructele, în timp ce 64% – măslinele.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL