Skip to content
Politică

De ce TVR nu a transmis deloc tragedia din clubul Colectiv? Tolontan arată cum își va spăla Oprea imaginea

Într-un articol postat pe blogul său, jurnalistul Cătălin Tolontan își exprimă solidaritatea cu evenimentele neașteptate și tragice care au avut loc cu o seară în urmă în clubul Colectiv din centrul Capitalei. Opiniile la cald ale jurnalistului au în vedere și modul în care posturile TV au făcut față și au informat publicul cu privire la incendiul în urma căruia au murit 27 de oameni iar peste 100 au fost răniți, mulți zbătându-se și la această oră între viață și moarte din cauza arsurilor grave.

Spre deosebire de Digi, Antena 3, Realitatea și România TV care au transmis permanent informații și actualizări despre starea victimelor, precum și întreaga operațiune de salvare, televiziunea publică a ignorat într-un mod cu totul de neînțeles evenimentele se vineri noapte, despre care mulți oameni de la fața locului au declarat că ar putea fi una dintre cele mai mari tragedii de după Revoluție.

Jurnalistul opinează că de această dată, cu tot scandalul de acum mai bine de o săptămână în care a fost implicat Oprea cu moartea polițistului Gigină, autoritățile au fost la înălțime prin mobilizare, dar și din punct de vedere al imaginii.

Tolontan ironizează prezența de spirit a TVR, închistarea postului public în forme învechite, neputând să strecoare în grila sa de program un eveniment de asemenea importanță (infrastructura să fie de vină?) afirmând că „dacă Putin și-ar trimite trupele încoace, TVR ar afla a doua zi dimineață cînd ar transmite direct în limba rusă și s-ar da de partea noii stăpîniri”. 

Jurnalistul precizează că în accest accident a fost rănit grav și fiul fostei mari scrimere Ana Pascu, Alex Pascu, care se afla pe scena din clubul Colectiv împreună cu formația sa.

Puteți citi articolul complet al lui Tolontan mai jos:

„CEA MAI MARE DRAMĂ ȘI CEA MAI MICĂ TELEVIZIUNE. BĂIATUL ANEI PASCU ESTE LIDERUL FORMAȚIEI DE PE SCENĂ

Românii care la 12 noaptea nu se uitau nici la posturile de știri și nici pe internet, n-au aflat nimic despre tragedia din București și din cauză că TVR nu s-a trezit

Cea mai mare televiziune a tăcut în fața celei mai mari tragedii. Azi noapte, TVR nu transmitea nimic de la incendiul clubului bucureștean Colectiv, nici măcar la o oră după ce acesta avusese loc.

Fiecare televiziune s-a descurcat cum a putut. Digi, Antena 3, Realitatea și România TV au intrat în breaking news. B1TV n-a avut resurse.

Unele dintre ele au mai greșit, transmițînd imagini needitate cu figurile victimelor, Antena 3 a blurat prima imaginile, dar toate au continuat să țină publicul la curent cu ceea ce se întîmplă.

Cele care cu adevărat au fost la înălțime, din datele care există pînă la această oră, au fost de această dată autoritățile. Pompierii, personalul de pe ambulanțe, medicii din spitale, polițiștii și toți ceilalți.

Indiferent ce credem despre Gabriel Oprea, prezența lui acolo ca ministru de Interne era normală și nu e adevărat că s-a băgat în față, ci l-a lăsat să vorbească prioritar pe Raed Arafat.

Impactul și tragedia sînt prea mari ca să insistăm acum pe responsabilități, mai ales într-o derulare tulburătoare a evenimentului.

Dar privind cum și în această dimineață TVR central și toate multele TVR-uri locale și specifice continuă să-și vadă de programul obișnuit nu poți să nu te intrebi cum ar fi arătat SMURD dacă ar fi fost politizată în toți acești ani precum televiziunea publică. Si invers. De ce n-a fost TVR modernizat precum SMURD?

În condițiile acestea de abdicare de la serviciul public, ferească Dumnezeu de o situație majoră pentru România. Într-un scenariu distopic, desigur, de dragul exagerării, dacă Putin și-ar trimite trupele încoace, TVR ar afla a doua zi dimineață cînd ar transmite direct în limba rusă și s-ar da de partea noii stăpîniri.

Sportul are la rîndul său un moment de cumpănă, liderul trupei Goodbye to Gravity, care cînta aseară fiind băiatul Anei Pascu, fostă mare scrimeră și președinta Federației Române de Scrimă.

Alex Pascu se află la Spitalul de Urgență Floreasca, ieșind chiar acum cîteva minute din operație. El a fost supus unei intervenții chirurgicale dificile, iar prognosticul medicilor rămîne rezervat.

O piesă de pe albumul lansat aseara, la fosta fabrica „Pionierul”, din zona Pasajului Marasesti, este: „Ziua in care vom muri”., își încheie încheie Tolontan articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *