De ce unii pensionari vor primi adeverințele cu pensia recalculată înaintea altora

Sursă foto: Pexels

Procesul de trimitere a deciziilor cu pensia recalculată va dura mai mult pentru o parte din pensionari care așteaptă cu sufletul la gură ziua în care vor afla ce bani vor lua de pe 1 septembrie.

Legea pensiilor va face dreptate în rândul pensionarilor care au fost dezavantajați de inechitățile legislative. Cel mai mare câștig îl vor avea pensionarii care au muncit mulți ani și persoanele care au avut salariul minim pe economie.

În cazul lor se va face o rotunjire a veniturilor pe baza unei formule de calcul bine stabilitate prin lege.

Până acum, casele de pensii teritoriale au avut de introdus toate datele pensionarilor pentru ca la final un soft să facă un calcul cu noua pensie.

În România există 5.000.000 de pensionari, însă doar 3.000.000 vor primi mai mulți bani de la 1 septembrie deoarece o parte dintre ei au beneficiat deja de avantaje de la stat.

SURSE De ce unii pensionari vor primi adeverințele cu pensia recalculată înaintea altora

Toate aceste cifre se vor regăsi și deciziile cu pensia recalculată, document prin care li se va explica pensionarilor cum s-au făcut ajutările.

După mai multe decalaje, Casa Națională de Pensii a anunțat că după data de 15 august, primele decizii vor fi trimise prin Poșta Română.

Surse din cadrul instituției au declarat în premieră pentru Newsweek faptul că de două săptămâni procesul emiterii deciziilor este pus pe pauză.

„Sunt două săptămâni de când nu am mai primit nicio informație de la Casa de Pensii despre emiterea deciziilor cu recalcularea.

Tot ceea ce știu e faptul că nu a fost semnat nici măcar acordul cu Poșta Română pentru a trimite plicurile către pensionari”, au declarat surse pentru Newsweek.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: