Skip to content
Politică

De ce vrea Dragnea EXECUTAREA tandemului Bădălău-Ștefănescu. Dedesubturile vendetelor din PSD EXCLUSIV

ziuaveche.ro

În timp ce infractorul condamnat Liviu Dragnea (judecat în dosarele ”Bombonica” și ”Tel Drum”) proferează injurii de cea mai joasă speță la adresa jurnaliștilor care își fac meseria, relatând despre reglările de conturi subterane pe care acesta le coordonează (cu scopul de a-i debarca din funcții, marginaliza sau exclude pe foștii susținători ai ex-premierului Mihai Tudose), tensiunile din PSD amenință să degenereze într-un nou scandal de proporții.
Potrivit surselor PSnews.ro, Liviu Dragnea este ferm convins că baronul de Giurgiu – l-am numit pe executivul Niculae Bădălău, numărul 2 în ierarhia PSD –, Codrin Ștefănescu (secretarul general adjunct) și Robert Negoiță (primarul Sectorului 3) continuă să conspire împotriva sa, tulburând apele în filialele din sud, nemulțumite că le-a fost diminuată considerabil influența guvernamentală în favoarea organizațiilor din Moldova.

Geneza scandalului

În realitate, schimbul dur de replici pe care Dragnea și Ștefănescu l-au avut în CEx (cu prilejul alcătuirii Cabinetului Dăncilă, când secretarul general adjunct și-a amenințat șeful de partid că ar putea spune lucruri care l-ar arunca în aer, amintindu-i că nu e ”președinte pe viață”) a fost generat chiar de epurarea baronului Bădălău de la masa negocierilor. Imediat după demisia lui Mihai Tudose, Ștefănescu a fluturat, în primul CEx, propunerea ca Ecaterina Andronescu să fie susținută pentru funcția de premier, ceea ce l-a nemulțumit teribil pe Dragnea, care a suspectat că baronii rebeli vor să-i contracareze proiectul ”Viorica Dăncilă”. Acesta este, de fapt, principalul motiv pentru care Dragnea nu a acceptat-o pe Ecaterina ”Abramburica” Andronescu nici măcar la portofoliul Educației, unde l-a propulsat pe agramatul Valentin Popa.

Cum l-a pârât Cuc pe Ștefănescu

Potrivit surselor PSnews.ro, pe 22 ianuarie – așadar, cu numai câteva zile înaintea ”meciului” din CEx, și pentru a doua oară în ultimele două luni –, Ștefănescu a făcut o vizită la PSD Giurgiu, unde a purtat numeroase discuții cu Bădălău și cu fidelii acestuia, fapt care l-a scandalizat la culme pe Liviu Dragnea. Cu viteza luminii, șeful PSD a fost informat punctual de specificul ”ostil” al întrevederilor, chiar de rivalii lui Bădălău: Răzvan Cuc (fost ministru al Transporturilor) și deputatul Andrei Ioan-Alexandru. De asemenea, pe Dragnea l-a deranjat și apropierea lui Ștefănescu de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, care s-a numărat printre primii săi contestatari și care, la fel ca Gabriela Firea (apropiată taberei Bădălău), este nemulțumit că Bucureștiului i-a fost alocat un singur minister (Cultura) în Cabinetul Dăncilă.

Mize

În prezent, Bădălău mizează pe susținerea finului său, Marian Mina (președintele Consiliului Județean Giurgiu, pe care l-ar fi dorit la portofoliul Transporturilor), dar și pe deputatul Elena Dinu. De altfel, nemulțumirile filialei sunt majore: în urma participării la rebeliunea lui Mihai Tudose, social-democrații giurgiuveni nu dețin niciun minister, deși au obținut 68% la parlamentarele din 2016. Potrivit acelorași surse, Dragnea dorește să-l înlocuiască pe Bădălău cu Răzvan Cuc la șefia PSD Giurgiu și, totodată, să-l îndepărteze pe baron din funcția de președinte executiv, dar încă speră că acesta va face un pas în spate în mod voluntar. Totodată, în spatele ușilor închise, Dragnea nu exclude o execuție a tandemului Bădălău-Ștefănescu în CEx-ul de miercuri, dar negocierile pot duce la o amânare a confruntării. 

Dragnea, deștept de bubuie

Vineri, întrebat dacă în cadrul CEx-ului se va discuta și despre schimbarea lui Bădălău și a lui Ștefănescu din funcțiile pe care le au, Dragnea și-a pierdut cumpătul și a început să-i insulte pe jurnaliști. „Continuă seria de fake news. Eu nu-mi dau seama ce se va întâmpla cu proștii ăștia care tot anunță lucruri de foarte mult timp și ulterior nu se întâmplă. Nu ajung la un nivel în care să spună că se fac de râs? Eu văd surse, site-uri obscure care spun aceste lucruri. Oamenii se lasă păcăliți. Nu facem execuții. Votul niciodată nu este o execuție”, a spus Dragnea. A se observa că șeful PSD nu a infirmat nici pe departe informațiile, ci doar a apreciat că deciziile CEx-ului nu sunt execuții politice. Vă reamintim că PSnews.ro, Adevărul și Evenimentul zilei au dezvăluit, săptămâna trecută, că Liviu Dragnea vrea să-i mazilească pe Nicolae Bădălău și pe Codrin Ștefănescu.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *