Skip to content
Politică

„De dreapta”, dar gândire stalinistă. Ce cenzură propune Donald Trump, candidat la preşedinţia SUA

În ciuda faptului că se erijează drept politician „de dreapta”, este copleşit de gândire stalinistă. Ce cenzură propune republicanul Donald Trump, candidat pentru preşedinţia Statelor Unite ale Americii.

Miliardarul, unul dintre favoriţii în cursa republicană pentru desemnarea candidatului la preşedinţia SUA, propune restricţionarea accesului tinerilor la Internet, ca mod de combatere a terorismului islamist, catalogându-i drept „proşti” pe cei care se vor opune iniţiativei, scrie Mediafax.

„Pierdem mulţi oameni din cauza Internetului”, a declarat Donald Trump, potrivit CNN, într-un discurs electoral rostit în Carolina de Sud.

„Trebuie să discutăm cu Bill Gates (cofondator al companiei Microsoft – n.r.) şi cu alte persoane care înţeleg cu adevărat ce se întâmplă. Trebuie să discutăm cu ei pentru a închide internetul, măcar unele zone ale acestuia”, a adăugat Trump, referindu-se în principal la site-uri islamiste şi la reţele sociale.

„Unii vor invoca libertatea de exprimare. Sunt proşti. Avem mulţi proşti în Statele Unite”, a adăugat controversatul politician republican.

Trump a argumentat că numeroşi tineri adoptă atitudini radicale prin utilizarea internetului, amintind că organizaţii teroriste precum reţeaua fundamentalistă sunnită Statul Islamic fac propagandă islamistă pe site-uri sociale.

În acelaşi discurs, Donald Trump a denunţat „incompetenţa proştilor” care se află în prezent la putere în Statele Unite, cerând interzicerea accesului musulmanilor pe teritoriul SUA, după recentul atac armat din California, despre care autorităţile susţin că ar fi avut caracter terorist.

Donald Trump participă la cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican la preşedinţia Statelor Unite şi este unul dintre favoriţi.

Ideea restricţionării accesului la internet nu este o noutate, notează CNN Money, amintind că măsuri de acest gen sunt aplicate de regimurile autoritariste din Coreea de Nord, Iran şi China.

Egiptul a limitat accesul la internet în cursul revoltelor din anul 2011, supranumite „Primăvara arabă”. Alte ţări blochează anumite servicii online. China, spre exemplu, limitează accesul la unele reţele sociale online şi la site-uri al căror conţinut este incompatibil cu politicile Partidului Comunist.

În cele mai multe ţări occidentale, inclusiv în Statele Unite, reglementările privind funcţionarea mediilor online sunt foarte flexibile. Totuşi, există unele restricţii şi în Occident, spre exemplu, în privinţa materialelor de pornografie infantilă, în timp ce accesarea conţinutului terorist islamist şi contactele adepţilor ideilor de acest fel sunt supravegheate de serviciile secrete.

Restricţionarea accesului la internet în Statele Unite ale Americii ar trebui să fie o sarcină foarte dificilă, necesitând cooperarea activă a unor furnizori precum Comcast, Time Warner Cable, Verizon, AT&T, Sprint şi T-Mobile, precizează CNN Money.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *