De duminică, spitalul din Târgu Jiu nu mai efectuează ecografii pentru pacienții prezenți în situații de urgență

spital
Facebook

Un medic de la Spitalul din Târgu Jiu reclamă faptul că, de duminică, unitatea nu va mai asigura examinări ecografice la pacienţii prezentaţi în urgenţă, iar investigaţiile radiologice vor fi efectuate la distanţă.

”O situaţie periculoasă”, afirmă medicul. El a precizat că, încercând să discute cu conducerea spitalului a aflat că atât managerul, cât şi directorul medical, juristul şi purtătorul de cuvânt sunt în concediu. Unitatea medicală susţine că duminică este gardă de teleradiologie, dar că investigaţiile necesare vor fi făcute de medicii din urgenţă cu competenţe de ecografie.

„Acum ceva timp, am auzit pe cineva spunând că SJU TG JIU este la fel de periculos, atât pentru pacienţi cât şi pentru doctori (…) Ieri am înţeles cât de mult adevăr este în ceea ce am auzit atunci. Ieri am aflat că, începând de duminică, spitalul nu va mai asigura examinări ecografice la pacienţii prezenţaţi în urgenţă, iar investigaţiile radiologice vor fi efectuate la distanţă (adică fără medic radiolog de gardă în spital).

Asta este, într-adevăr, o situaţie periculoasă, atât pentru pacient cât şi pentru medicul de gardă (chirurg de exemplu)”, a scris, vineri, pe Facebook, medicul Claudiu Soare.

Acesta afirmă că „cei care au luat această decizie se joacă cu viaţa pacienţilor”.

„Puteţi dormi liniştiţi – voi ăştia care, prin deciziile proaste, şi total imorale, şi neprincipiale aţi adus spitalul în această situaţie deplorabilă?! (…) Am fost astăzi să discut cu domniile lor: manager-concediu; director medical-concediu; jurist-concediu; purtător de cuvânt-concediu. Cine rezolvă problemele spitalului astăzi? Oare CJ şţie situaţia asta? Oare o acceptă?”, a mai scris medicul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: