Skip to content
Coronavirus

De la 15 iunie ar putea fi reluate spectacolele în aer liber cu maximum 400 de persoane. Ce se întâmplă cu Untold și Electric Castle

Colaj Facebook: Unltod / Electric Castle

Începând cu data de 15 iunie, în România ar putea fi reluate spectacolele în aer liber, la care vor participa maximum 400 de persoane, cu respectarea măsurilor de siguranță și a distanțării sociale. Marile festivaluri, precum Untold sau Electric Castle ar putea fi însă interzise până la finalul lunii august.

România începe să se întoarcă, treptat, la normalitate. Începând cu data de 1 iunie ar urma să se redeschidă terasele din țară, iar de la 15 iunie se vor putea relua spectacolele în aer liber, însă la acestea nu vor putea participa, pentru moment, mai mult de 400 de persoane, informează Digi24.

După întâlnirea premierului Ludovic Orban cu reprezentații artelor teatrale, ce a avut loc în urmă cu o săptămână la Palatul Victoria, este în discuție reluarea spectacolelor, în funcție și de evoluția epidemiologică. Într-o primă etapă ar urma să se permită organizarea spectacolelor în aer liber, cu un număr limitat de participanți. În timp ce pentru evenimentele de maximum 400 de persoane se pare că urmează să se găsească soluții, festivalurile mari, cu mai mult de 1.000 de participanți ar urma să fie interzie până la finalul lunii august.

Din 15 iunie se vor relua spectacolele în aer liber

Iubitorii de spectacole și cultură se bucură de o veste importantă. Începând din 15 iunie, doritorii vor putea merge la spectacole în aer liber, fiind una dintre etapele următoare lae relaxării.

Există însă un set de reguli pentru organizarea acestor, informează Infomusic.ro. Spre exemplu, purtarea măștii de protecție ar putea fi obligatorie, persoanele vor fi nevoite să respecte măsurile de distanțare socială și regulile de igienă. Mai mult decât atât, numărul participanților nu poate depăși 400 de persoane și ar putea fi create culoare de acces separate, pentru a se putea menține distanța limită recomandă.

Ce se întâmplă cu Untold și Electric Castle

De la începutul pandemiei și pe întreaga perioadă a stării de urgență, în România concertele și spectacolele au fost anulate. În contextul actual, potrivit sursei citate anterior, Guvernul a propus recent soluția oferirii de vouchere în locul banilor pe care fanii i-au achitat pentru spectacole, concertele și festivalurile anulate. Propunerea a venit ca o soluție pentru a evita aglomerarea organizatorilor cu cereri de returnare și restituire de bani pentru evenimentele care au fost deja anulate în România.

Dacă spectacolele se pot relua doar cu maximum 400 de persoane, în cazul festivalurilor mari precum Untold și Electric Castle lucruri nu sunt încă sigure, existând posibilitatea ca acestea să fie în continuare interzise până la finalul lunii august 2020.

În contextul pandemiei și al incertitudinii cu privire la organizarea festivalurilor din vara anului 2020, organizatorii Untold și Neversea au pus la dispoziția persoanelor care au achiziționat deja un abonament varianta de abonament „anytime”. Astfel , într-o perioadă limitată de timp, fanii au pusut să își schimba abonamentele și biletele de o zi achiziționate într-o variantă de tichet de funcționează în regim „anytime”. În acest mod, ei pot alege să folosească abonamentul la una dintre viitorele trei ediții organizate în țara noastră, relatează sursa citată anterior.

Cele mai mari festivaluri de muzică din România ar fi trebuit să aibă loc în această vară, în lunile iulie și august la Cluj și la Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *