Skip to content
Politică

”De la Bruxelles, România se vede tot mai mult în afara Europei!” Cătălin Ivan, concluzii nimicitoare EXCLUSIV

BunaDimineataIasi.ro

Desi poziția UE ramane în continuare nefavorabilă mutării ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, țara noastră a trimis reprezentanți la recepția de primire a delegației SUA organizată, duminică, in Israel, cu o zi înainte de mutarea ambasadei: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că la recepţia organizată duminică de Ministerul de Externe israelian va participa un reprezentant al Ambasadei României în Israel. Totodată, MAE anunţa că nu s-a primit o invitaţie oficială pentru participarea la deschiderea Ambasadei SUA la Ierusalim.

În acest context europarlamentarul Cătălin Ivan, luni dimineață, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, a vorbit despre implicațiile pe care ar putea să le aibă această ultimă mutare a României pe plan extern.

Concret, Ivan a ținut să sublinieze că ”lipsa unei invitatii oficiale arată statutul de slugă pe care Dragnea îl are în relația cu autoritățile israeliene”

”Lipsa unei invitatii oficiale arată statutul de sluga pe care Dragnea il are in relația cu autoritatile israeliene. Felul umilitor în care este tratat Dragnea se răsfrânge și asupra României. Ne umilește pe toti. Ultima vizită, din informatiile pe care le am, a fost facută pentru a negocia ultimele detalii legate de Fondul Suveran de Investiții. Susținerea din partea unor grupuri de interese din Israel s-a făcut în baza unor promisiuni. Ce a mai rămas din economia României trebuie să ajungă în mainile unor investitori “strategici” stabiliți de altii, în niciun caz de România. Viorica Dăncilă a fost dusa acolo ca să jure pe roșu că, spre deosebire de ceilalți doi premieri, ea va executa întocmai ordinele lui Dragnea”, a declarat Cătălin ivan pentru PSNews.ro

Mai mult, europarlamentarul român a precizat că ”de la Bruxelles, România se vede tot mai mult în afara Europei, ca o țara izolată”.

”De la Bruxelles, România se vede tot mai mult în afara Europei, ca o țară izolată, care a abandonat orice ambiție europeană și care își caută susținători în afara Uniunii. Imaginea proastă a lui Liviu Dragnea se răsfrânge nedrept asupra țării și a fiecăruia dintre noi.
Toate aceste decizii luate de un singur om, fără Parlament, fara președintie, fără dezbatere publică, arata că în Romania nu mai avem democrație funcțională și suntem la un pas mic de dictatură”, a conchis acesta.

1 comentariu la “”De la Bruxelles, România se vede tot mai mult în afara Europei!” Cătălin Ivan, concluzii nimicitoare EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *