De la Claudiu Năsui la Năsui IA Snapdragon 2gb Ram

A devenit oficial, USR a apăsat butonul de autodistrugere. Iar! Butonul de săptămâna asta se numește Claudiu Năsui, cel care a simțit nevoia sâmbătă să ia apărarea Auchan. Ți-o reproduc pe scurt: „Tehnologia nu duce la șomaj. Nici casele automatizate nu duc la șomaj. Automatizarea are loc pentru că crește prețul forței de muncă, statul supra-impozitează munca și gonește românii din România. Așa că ce să facă întreprinderile românești? Pot să închidă prăvălia sau pot să se automatizeze. Depinde ce costă mai mult. Casa de marcat automată (cu toate costurile ei, inclusiv de supraveghere contra furtului) sau o persoană care costă enorm pentru că pentru fiecare leu pe care îl primește, mai trebuie să dai încă un leu la stat. Nu boicotați companii pentru că vă zic politicieni să faceți asta. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să cumpărați de unde credeți că aveți cele mai bune servicii la cele mai mici prețuri”.

Cum era de așteptat, postarea lui Năsui a avut ca efect o ploaie de lături, înjurii și cine v-o mai vota vreodată. Nu aprob așa ceva, dar înțeleg mesajul. Cum Năsui nu pare să-l fi înțeles, îl explic aici.

Să cumperi de la cel mai ieftin când prețul mic vine cu concedierea unora ca tine are ca efect că și cel care-ți dă ție un salariu va  gândi la fel și te va da afară imediat ce te poate înlocui cu o cutie.

Dacă te gândești că foștii casieri de la Auchan sunt liberi să învețe altă meserie ai dreptate doar parțial: La 40-50 de ani nu mai ai timp să faci cursuri și nu mai ai mindsetul să devii programator: ai copii, datorii, boli, nu mai ești fresh și openminded.

Dacă, de asemenea, crezi că foștii casieri Auchan își vor găsi rapid joburi într-o economie lipsită de resurse umane te înșeli din nou: 90% dintre ei nu sunt niște tineri doldora de diplome pe care se bate toată lumea, ci oameni pe care mai nimeni nu vrea să-i angajeze.

Ce zice Năsui mergea când eram 3-4 miliarde iar economia era într-o expansiune naturală, zilnic era nevoie de un drum nou, de un bloc nou, de o tehnologie nouă. Acum e nevoie să consumăm mai puțin, să fim mai puțini, iar tehnologia de azi e mai ieftină decât oamenii, așa că e tot mai puțină nevoie de angajați.

Mai e și un aspect de etică de afaceri, sau, cum îi zic eu, jigodism feroce. Fără casieri, clienții devin pentru câteva minute angajații Auchan, fără să fie plătiți pentru asta. Toți banii ăștia, deloc puțini, se duc în contul „lăcomia Auchan”.

Voi fi de acord cu discursul lui Claudiu Năsui într-o singură situație: cea în care deputatul USR Claudiu Năsui, care ne costă 11.500 de euro lunar, adică 550.000 de euro pe mandat, va fi înlocuit cu o cutie dotată cu inteligență artificială, care, folosind curent electric cât o mașină de spălat, să scrie/evalueze legi și să le voteze sau nu în funcție de interesul public, nu al partidului sau al companiilor care susțin ocult un partid sau altul. Ăla ar fi un moment în care l-aș aplauda cu pe deputatul Năsui2024 Qualcomm Snapdragon LTE 2gb Ram.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: