Skip to content
" "
Politică

De la fermă de porci la club de manele. Baronul Dragnea, afaceri de MILIOANE în Teleorman

nasul.tv

De la fermă de porci la club de manele. Baronul Liviu Dragnea, afaceri de milionae în Teleorman. Vedeți, în cele ce urmează, sursa veniturilor șefului social-democraților.

Amintim că Dragnea a anunţat după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor că intenționează să renunţe la indemnizaţia sa de 20 500 de lei pentru că i se pare nedrept ca demnitarii să aibă salarii atât de mari prin comparaţie cu cetăţenii de rând.

" "

Dacă unii s-au întrebat atunci din ce va trăi președintele PSD în cazul în care renunţă la indemnizaţie, un posibil răspuns s-at putea afla în afacerile fiului său, Ştefan Valentin Dragnea, scrie bn24.ro.

Site-ul supervizor.ro a interogat baza de date a Registrului Comerțului, aflând că Dragnea Junior este un tânăr om de afaceri de mare succes. Acesta deţine un club de manele la Turnu Măgurele, o fermă de porci şi un magazin de pantofi de lux în Bucureşti.

Conform site-ului citat, Ştefan Valentin Dragnea deţine 60% din firma BRIZA DUNĂRII EVENTS SRL Alexandria. Aceasta a fost înfiinţată în septembrie 2016, are ca obiect principal de activitate “restaurante“, iar DRAGNEA jr. deţine 60% din capitalul social (care este de 200 lei), partener de afacere fiindu-i Mădălin IONIŢĂ (44 de ani). Conform presei din Teleorman, Mădălin Ioniţă a fost șoferul președintelui PSD şi a operat şi până în septembrie 2016 clubul Briza Dunării de pe malul fluviului.

Conform paginii de Facebook a localului, Briza Dunării organizează concursuri de bikini şi concerte live de manele susţinute de Cătălin de la Alexandria şi Eugen de la Corabia. În timpul verii, clubul se transformă în Beach Club, având o plajă amenajată la Dunăre.

Interesant este că miercuri, după şedinţa săptămânală a Guvernului Grindeanu, Cabinetul a anunţat că a aprobat începerea unui program de susţinere financiară a centrelor de agrement, adică a IMM-urilor care doresc să înfiinţeze piscine, restaurante, cluburi, discoteci etc.

 

O altă afacere a juniorului lui Liviu Dragnea este ferma de porci Salcia din Teleorman. Jurnaliştii de la supervizor.ro scriu că SC FERMA SALCIA SA se ocupă de creşterea porcilor şi are un capital social de 801.835 lei, deţinut de

S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL – 99,84%
Ilie Liviu DRAGNE (48 de ani) – 0,16%

S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL a fost înfiinţată în 2002, cu sediul social în Bucureşti şi cu numele FREDO SISTEM SRL. A fost redenumită LUDIKON SYSTEM SRL în 2009, iar anul trecut a fost mutată la Alexandria şi rebotezată S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL. Ştefan Valentin DRAGNEA a devenit asociat pe 10 aprilie 2014, iar asociat majoritar (90%) pe 23 aprilie 2014, dar demn de menţionat este faptul că firma a fost deţinută la un moment dat şi de un off-shore din Seychelles – LAWAS INVEST & TRADE Inc, reprezentat de George Aristide MINCULESCU (48 de ani).
Ferma a fost de stat, înfiinţată în vremea regimului Ceauşescu, şi s-a numit până anul acesta ROMCIP SA. Conform site-ului companiei,

De menţionat că pe site-ul Ministerului Agriculturii a fost pusă în 31 ianuarie în dezbatere publică o ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru aprobarea Programului carne de porc din ferme românești – 200 capete = 10.000 euro. Textul spune că fermele de porci pot să aplice pentru un ajutor financiar de până la 2.5 milioane de euro dacă întrunesc o serie de condiţii, printre care şi aceea de a avea datorii. De menţionat că ferma Salcia a raportat în 2015 datorii de 49,9 milioane de lei. În paralel, în Senat a fost depusă marţi o iniţiativă legislativă a unui grup de parlamentari PSD care copiază la virgulă textul proiectului de OUG publicat pe site-ul ministerului. Unul dintre iniţiatori, Ioan Dârzu, un bun prieten al lui Liviu Dragnea, susţine că proiectul s-a născut în septembrie anul trecut în urma unor dezbateri cu fermierii din România, care au venit cu propuneri şi au cerut să primească, după modelul celor din Polonia, subvenţii care să îi ajute să supraviețuiască competiției cu produsele din import. Dezbaterile pe textul de lege vor începe marţi la Comisia de agricultură din Senat, notează sursa citată.

Cea mai exotică afacere a fiului președintelui PSD este însă magazinul de pantofi de lux din Bucureşti. În noiembrie 2015, ROMCIP SA (actuala SC FERMA SALCIA SA) s-a asociat cu PANTOFI LUX ŞTEFAN SRL Bucureşti (CUI: 29527913) şi cu Adrian MLĂDINOIU (fostul aghiotant al lui Liviu Dragnea, numit de câteva săptămâni secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului) şi au înfiinţat ŞTEFAN BURDEA SHOES SRL Bucureşti (CUI: 35213630). Această societate se ocupă de “comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încăltamintei”.

CITIȚI MAI MULTE AICI.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *