Skip to content
Politică

De la „Vara ispitelor”, în Parlament. Alexandru Dimitriu, candidat USR-PLUS pentru Camera Deputaților, în centrul unui scandal cu acuzații grave

Facebook
" "

Au mai rămas doar câteva zile până la alegerile parlamentare programate pentru data de 6 decembrie, iar partidele politice se află deja în faza campaniei electorale. Listele au fost pregătite, iar candidații s-au prezentat la linia de start. În ciuda faptului că toți ne cer votul, nu toți par avea un profil real de deputat sau senator. Partidul lui Barna și-a depus și el listele pentru Camera Deputaților și Senat sperând să facă o figură bună, USR fiind practic la al doilea test de acest tip. Pe lista USR București se află însă și câteva nume care în trecut au fost implicate în tot felul de scandaluri. Astăzi ne oprim asupra unuia – Alexandru Dimitriu, propus de USR București pentru Camera Deputaților.

Dimitriu în centrul unui scandal cu acuzații grave

" "
" "

Alexandru Dimitriu a fost implicat la începutul acestui an într-un scandal de răsunet. PS News a scris pe larg despre acest eveniment. Pe scurt, Dimitriu fusese desemnat de USR-PLUS pentru a candida la funcția de edil pentru Primăria Sectorului 5. Fostul președinte al organizației Sector 5 a USR, Alexandru Surcel, sesizase însă comisia de integritate a Alianței în ceea ce-l privește pe Alexandru Dimitriu. Acesta, potrivit lui Surcel ar avea o serie de probleme de integritate, fiind printre altele asociat cu Gheorghe Piperea, un apropiat al PSD, la casa de avocatură Piperea&Asociații. Mai mult, Dimitriu ar fi avocatul fraților Micula, controversați oameni de afaceri. În fine, potrivit acuzațiilor lui Surcel, Dimitriu ar fi făcut și sex cu o minoră.

Dintre aceste acuzații câteva pot fi probate. De pildă, Alexandru Dimitriu este într-adevăr asociat la casa de avocatură Piperea&Asociații, asa cum reiese și din informațiile oficiale. Restul informațiilor nu pot fi însă confirmate. Potrivit acuzațiilor de la vremea respectivă, Dimitriu ar fi vulnerabil la o eventuală ridiculizare pentru că în trecut a participat și la un reality show – “Vara ispitelor”, având-o drept parteneră pe Cosmina Păsărin.

ph-online.ro

Traseism politic

Potrivit CV-ului postat pe propriul site, Dimitriu a fost timp de 10 ani, în perioada 2003-2013, „membru PNL fără nicio implicare, respectiv fără a fi candidat intern sau extern pentru vreo funcție”. Cu sau fără impliare, cu sau fără funcție, Dimitriu a abandonat barca PNL-ului pentru o carieră în USR-PLUS. Totuși, în final Dimitriu a fost retras de pe listele Alianței pentru alegerile locale de la Sectorul 5 în favoarea lui Cristian Băcanu, doar pentru a fi însă “reciclat” acum pe listele USR-PLUS București pentru alegerile Parlamentare. Rămâne de văzut dacă ne vom întâlni sau nu cu Dimitriu în viitorul Parlament.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *