Skip to content
Europa

De la „victorie istorică”, la „adevărat cutremur politic”. Ce a scris presa internaţională despre victoria Giorgiei Meloni în Italia

Italia a ales. De la „victorie istorică” la „adevărat cutremur politic”, de la „era responsabilității” la pericolul extremismului,  iată cum a fost reflectat triumful  Giorgiei Meloni de cele mai importante publicații din Europa și Statele Unite:

Ansa.it

Meloni : „A venit vremea responsabilității. Vom guverna pentru toți italienii”

Italia a ales dreapta. Partidul Giorgiei Meloni (FDI) a câștigat alegerile, Partidul Democrat a obținut 19%, iar Mişcarea 5 Stele s-a clasat pe al treile loc, cu 16% dintre voturi. Prezența la vot, de 63,95 %, este la cel mai scăzut nivel  din istorie, scrie ansa.it.

Corrierre della Sera

Meloni:  „Ne dorim un guvern imbatabil.”

Public, Meloni alege să păstreze discreția: trebuie să muncim și să tăcem; asta le propunem tuturor, incusiv susținătorilor fideli, notează cotidianul Corrierre della Sera.

La Repubblica

Meloni a preluat Italia!

Meloni: „Nu am ajuns la final, suntem la începutul unui drum. De acum încolo, trebuie să demonstrăm care este valoarea noastră. Vom face istorie, prin urmare vom guverna pentru toți italienii. Ne vom baza pe lucrurile care ne unesc, nu pe cele care ne separă.”, a relatat La Reppubblica.

Libero

Publicaţia Libero : Suntem liberi! Meloni, acum este rândul tău, frâiele sunt în mâinile tale!

Il Manifesto

Il Manifesto a numit rezultatul alegerilor de duminică drept un adevărat cutremur politic: „Un adevărat cutremur politic. Pe fondul unui absenteism istoric, forțele de stânga „poartă greaua responsabilitate de a nu fi făcut nici măcar efortul să încerce să se lupte cu extrema dreaptă”.

https://www.huffingtonpost.it/politica/2022/09/26/news/il_trionfo_di_giorgia_meloni_sulle_prime_pagine_dei_quotidiani-10292948/

Le monde

Publicaţia franceză Le Monde : Victorie istorică pentru Giorgia Meloni și extrema dreaptă în Italia

Financial Times:

Alegeri Italia: Victoria dreptei prevestește anumite riscuri însă nu se poate vorbi despre extremism

Giorgia Meloni urmează să devină prima femeie prim-ministru al națiunii, însă să nu uitm faptul că  majoritatea premierilor nu a reușit să-și ducă mandatul la sfârșit

The Guardian

Alegeri Italia 2022:  o victorie a extremei drepte

El Pais:

Pentru prima data, extrema dreaptă câștigă alegerile în Italia

Roma va complica relația Italiei cu Uniunea Europeană. Victoria lui Meloni Victoria lui Meloni va face dificilă luarea deciziilor la Bruxelles în contextul crizei energetice.

Publico

Giorgia Meloni – prima femeie la cârma unui guvern italian al cărui slogan este: „Dumnezeu, Patrie și Familie”, într-unul dintre cele mai complicate momente ale Uniunii Europene

https://www.agi.it/estero/news/2022-09-26/rassegna-stampa-estera-italia-vince-estrema-destra-18210463/

CNN:

Giorgia Meloni este primul prim ministru provenit din extrema dreaptă, de după Mussolini

Fox News:

Cu Giorgia Meloni în Italia și Liz Truss în Marea Britanie Europa se confruntă cu un val conservator.

https://www.agi.it/estero/news/2022-09-26/rassegna-stampa-estera-italia-vince-estrema-destra-18210463/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *