Skip to content
Siguranța cetățeanului

De mâine se aplică noile sancțiuni pentru nerespectarea stării de urgență. Amenda minimă este 2.000 de lei

facebook

Grupul de Comunicare Strategică anunță că a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Ordonanța de urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență.

Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5000 de lei, cât erau până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

Aceste sancțiuni vor putea fi aplicate începând de mâine, 2 aprilie 2020.

În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

  • confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
  • interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  • suspendarea temporară a activității;
  • desființarea unor lucrări;
  • refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.

1 comentariu la “De mâine se aplică noile sancțiuni pentru nerespectarea stării de urgență. Amenda minimă este 2.000 de lei

  1. Chiar nu vi se pare cam mult? Amenzile sunt prea mari si probabil ca militienii de la putere s-au gandit la buzunarele lor pline de shpagi cand au scos aberatia asta! Adica suntem la mana unui ghertzoi shpagar mana in mana cu infractorii – p-aia nu-i vede nimeni! – sa ne explice el cum se „face” declaratia? Ca e bine, ca nu e bine, ca nu e completa sau ca pur si simplu SE PLICTISESTE SI ARE CHEF DE ACTIUNE ? SI ZBANG ITI F*E O AMENDA DE N-O VEI PLATI NICI TU NICI NEAMU’ TAU VREODATA CA DEH! NU ESTI MILITIAN SHMECHER CA EL! CU PULAN SI DICTATURA IN MANA LUI ! BHHHAAAIIII??? ATI INEBUNIT DE TOT ?? ROMANIA TREZESTE-TE !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *