Skip to content
Meteo

De miercuri, 14 august, încep ploile în aproape toată România

Canicula va persista şi marți, 13 august. în zonele de câmpie şi de podiş, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, potrivit romania-actualitati.ro.
De mâine, intră în vigoare o informare de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă până vineri, la ora 9, a declarat la Radio România Actualităţi, meteorologul de serviciu Dinu Mărăşoiu.
Pe parcursul acestor 48 de ore vom avea intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină. Asemenea fenomene vor fi mai frecvente, la început, în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat şi în restul teritoriului. Se mai menţionează faptul că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40-50 de litri pe metru pătrat. Pe parcursul zilei de miercuri, 14 august, o să mai vorbim de disconfort termic şi de caniculă în partea de sud-est şi de centru a teritoriului„, a anunțat meteorologul Dinu Mărășoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *