Skip to content
Europa

De teama Rusiei, Letonia cere NATO o bază permanentă pe teritoriul său

Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele leton, Egils Levits, a declarat că o bază militară permanentă a NATO în Letonia este „absolut” necesară pentru a proteja țara împotriva oricărei potențiale agresiuni rusești.

„Absolut. NATO ar trebui să consolideze Flancul estic. Adică țările baltice, Polonia, România, astfel încât acesta să fie un semnal puternic pentru Moscova că NATO este pregătită să apere statele membre”, a declarat, duminică, Levits pentru CNN, întrebat dacă anunțul secretarului de stat american Anthony Blinken, potrivit căruia NATO înființează o bază permanentă în Letonia, va ajuta la protejarea țării împotriva Rusiei.

„Salut, de asemenea, trupele americane în Polonia și în țările baltice. Avem nevoie de o prezență a trupelor americane în această zonă. Cred că este un răspuns la ideile rusești privind agresiunea dincolo de Ucraina”, a adăugat el, potrivit Mediafax.

Letonia, membră NATO care are o graniță comună cu Rusia, a condamnat în ultimele zile invazia din Ucraina. Războiul a determinat SUA să ajute Letonia să își consolideze apărarea, inclusiv prin trimiterea a sute de soldați americani și a unor avioane de luptă în această țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *